Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-09-2020 06:46   Güncelleme : 21-09-2020 06:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samsun'a Çok Güveniyorum"

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nın bugün düzenlediği kongre çalışmalarına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla katıldığı Vezirköprü İlçe Kongresi'nde "Samsun'a çok güveniyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

CUMHURBAŞKANI'YLA TELEFON BAĞLANTISI

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, bugün gerçekleştirilen Vezirköprü ve Ladik kongreleri ile toplamda 16 ilçenin olağan kongresini tamamlamış oldu. Her iki ilçede de mevcut başkanlar tek liste ile girdikleri seçimlerde güven tazelediler.

Saat 10:00'da başlayan Vezirköprü 7. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, konuşmasına başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini kongre alanında bulunan delegelere ve partililere dinleten Başkan Kandemir'in bu anlamlı hareketi büyük alkış aldı.

 

"SAMSUN'A ÇOK GÜVENİYORUM"

Kongreye katılan hazirunu selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleşen kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının Samsun'a güven duyduğunu belirttiği bölümünde şunları kaydetti:

 

"31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranı ile Türkiye 3. olan Vezirköprü teşkilatımıza güveniyorum. Ana kademe teşkilatımıza güveniyorum. Kadın Kolları teşkilatımıza güveniyorum. Gençlik Kollarımıza güveniyorum. Hele hele Vezirköprü ile beraber Samsun teşkilatımıza çok daha fazla güveniyorum."

 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönem üye çalışmaları kapsamında da öne çıkan Samsun'a duyduğu güveni yineleyerek, Samsun'un kendisine yakışır başarılara imza atmaya devam edeceği inancında olduğunu belirtti.

 

KONGRE SÜRECİ SONA ERİYOR

Yarın gerçekleşecek olan Tekkeköy kongresi ile ilçe kongreleri takvimini tamamlayacak olan AK Parti Samsun İl Başkanlığı bu haftaya 14 ilçe kongresini tamamlayarak girmişti. Bugün gerçekleşen 2 ilçe kongresi ile tamamlanan ilçe kongresi sayısı 16’ya çıkmış oldu.

 

VEZİRKÖPRÜ'DE MEHMET KURT İLE DEVAM

Pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına azami önem gösterilen günün ilk kongresinde mevcut başkan Mehmet Kurt, yeniden Vezirköprü İlçe Başkanı oldu. Kurt'un yönetiminde şu isimler yer aldı:

 

ASIL LİSTE:

ALİ FAİK ÇAMURCU

MUSTAFA CEYHAN

NECMİ SAĞLAM

ADEM GÖREL

ZEKERİYA DÜŞÜNMEZ

NAİL ÇATAL

ASİME YILMAZ

AHMET ALTUNAY

AYŞE PINAR AKPINAR

İSMAİL ŞAHİN

ŞEYMA ÇALIŞKAN

MURAT UÇAK

HAŞİM ARUÇ

ÖZGE NUR DÖNER

BEKİR KURTOĞLU

CEMAL SARMUSAK

HAFİZE EDİS

HIDIR EŞ

MURAT GÜL

 

YEDEK LİSTE:

İBRAHİM ÇALIŞKAN

İBRAHİM TOPAL

RECEP ÖZATA

METİN ÇELEBİ

KURTÇA DEMİR

EMİN KARAKAYA

AHMET YILMAZ

CELAL ÜN

ELİF SOYLU

CEMİLE DORUK

 

LADİK'TE RECEP DİRİCAN İLE DEVAM

Ladik'te ise mevcut başkan Recep Dirican başkanlığında ve açık havada gerçekleşen kongrede Başkan Dirican kullanılan bütün oyları alarak yeniden ilçe başkanı oldu.

 Dirican'ın yeni dönem yönetim listesi de şu şekilde gerçekleşti:

 

ASIL LİSTE:

ZEYNEP EKİZ

EMİNE YOLCU

ANIL MADEN

YUSUF KAYAN

HALİT ALTUNTAŞ

NEVZAT POLAT

İBRAHİM BENLİ

AHMET GÜÇLÜ

ALİ ÖMÜR

UYSAL ARIKAN

AZMİ SANCAK

YAĞMUR ÇALOĞLU

ENGİN BAYRAKTAR

TURAN TOPSAKAL

 

YEDEK LİSTE:

HALİL İBRAHİM AKDEMİR

MURTAZA YANGINCI

CELAL ÇOBANBAŞI

SELİM ÇALOĞLU

ADİL ÇİÇEK

HAKAN BAŞTAN

TUĞBA SOYLU

ÖMER NADİR KOCA

 

KONGRELERE YOĞUN İLGİ

Gerçekleşen kongrelere; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Rize Milletvekili Muhammet Avcı; AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimleri, Cumhur İttifakı MHP ilçe başkanları ve yönetimleri, diğer siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, geçmiş dönemde her iki ilçe teşkilatında görev yapan çok sayıda teşkilat mensubu ve delegeler katıldı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN