Genel
Giriş Tarihi : 15-11-2016 12:15   Güncelleme : 15-11-2016 23:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesine Atadığı Rektör Üniversitelerde kafaları karıştırdı!

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne rektörlük seçimlerinde aday olmayan AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Prof. Emine Nur Günay'ın kardeşi Prof. Dr. Mehmet Özkan'ı atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesine Atadığı Rektör Üniversitelerde kafaları karıştırdı!

403 öğretim üyesinin katıldığı Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde, mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, 348 oy alarak bir rekora imza atmıştı.

Gülay Barbarosoğlu, oyların yüzde 86’sını almasına rağmen aylarca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanmadı.

Son çıkarılan KHK ile rektörlük seçimleri kaldırıldıktan sonra Prof. Emine Nur Günay'ın kardesi prof. Dr. Mehmet özkan'ın atanması ise bütün üniversitelerde panik havası esmesine sebebiyet verdi.

Erdoğan’ın bu ataması seçim sisteminin zaaflarından yararlanarak rektör olan bazı FETÖ'cü adayların önüne geçebilmek için dolayı olduğu konuşulmaya başlandı.

Bu yıl yapılan ektörlük seçimlerinde FETÖ’nün adayı veya FETÖ tarafından desteklenen adayların rektörlük makamına oturması Cumhurbaşkanı’nın harekete geçirdi ve KHK ile rektörlük seçimleri kaldırıldı.

Şimdi ise KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasıyla birlikte bu kararın geriye dönük işletilip işletilmeye tartışılmaya başlandı.

Son gelişmelerden bazı rektörlerin ataması yapılmış rektörülerinin endişeye kapıldığı öğrenilirken, rektörlük seçimlerinde haksızlığa uğradığını düşünen bazı rektör adayları da hakrekete geçti.

Cumhurbaşkanı'nın rektör adayı olabilmek için üç yıl sınırlaması getirilmesiyle birlikte üç yılını dolduran profesörlerin de Cumhurbaşkanı’na yakın milletvekili ve bakanların kapılarını aşındırmaya başladığı gelen bilgiler arasında.

 

adminadmin