Genel
Giriş Tarihi : 16-10-2016 12:00   Güncelleme : 16-10-2016 12:00

Darbelerin Arkasındaki Güçleri Ve Kayıplarımızı Anlatıyor Erbakan

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türkiye’nin yaşadığı darbeleri anlattığı 'Arkasındakilerle ve Türkiye’nin Kayıplarıyla Darbe' adlı kitabı hakkında Mustafa Uçurum yazdı.

Darbelerin Arkasındaki Güçleri Ve Kayıplarımızı Anlatıyor Erbakan

Darbe kelimesine aşinalığımız artık her zamankinden daha canlı. Net olarak ortaya koyabileceğimiz belgelerle yaşadığımız darbe girişimi, zihinlerdeki darbe tanımlamalarının da yerli yerine oturmasını sağlamış oldu.

En yakın tarih itibariyle söyleyecek olursak 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz, kara lekeler olarak tarihteki yerlerini aldılar. Gizli ve açık belgeleriyle darbeler, insanlık tarihini nasıl ki karanlığa sürüklemiştir, ülkemiz için de yaşanan her darbe aydınlığa koşan ülkemizin önüne büyük bir engel olarak çıkmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin halk direnişi sayesinde püskürtülmesi darbeler tarihine de beyaz bir sayfa olarak kaydedilmiştir.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türk siyaset tarihinin en önemli isimlerinden biriydi. Bir neslin inşasındaki payı da düşünülecek olursa Erbakan Hoca, ülkenin gidişatına yön veren bir bilgeliğe de sahipti. Türkiye’nin yaşadığı darbelerin tümünü bir şekilde yaşamış, bazılarında ana hedef olmuş olan Necmettin Erbakan’ın MGV Yayınları arasından çıkan kitabı “Arkasındakilerle ve Türkiye’nin Kayıplarıyla Darbe” (Eylül 2016) kitabı özellikle 15 Temmuz süreci de düşünülecek olursa önemli tespitleri barındıran bir derleme çalışması olmuş. Kitabı yayına Tacettin Çetinkaya hazırlamış. Kitapta Necmettin Erbakan’ın çeşitli zamanlarda darbelerle ilgili kaleme aldığı yazılar, söyleşiler yer alıyor.

Yeni bir dünyaya karşı darbeler

Çeşidi ne olursa olsun büyük kayıplara sebep olan darbelerden kazançlı çıkan bir ülke olmamıştır herhalde. Yıkarak yeni bir yaşam tarzını inşa etmek mümkün olmadığından darbelerin başarılı olması da düşünülemez. Necmettin Erbakan, darbelerle ilgili en net fikirleri beyan edecek kişilerin başında gelir. Özellikle 28 Şubat’ın en canlı şahidi, en öndeki hedefi olmasından dolayı onun özellikle 28 Şubat ile ilgili öncesi ve sonrasıyla söylediği her şey çok önemlidir.

Yeni Bir Dünya” kurmayı hedefleyen Erbakan’ı durdurmak isteyenler, bunun ancak bir darbe ile olabileceğini biliyorlardı. 12 Eylül’de tanklarla yapılan darbenin 28 Şubat’ta postmodern bir çıkış ile basın ve sivil toplum örgütleri eliyle yapılması darbe gerçeğini değiştirmedi. İnşa edilen bütün kazanımlar bir bir geriletilerek darbecilerin hedefleri gerçekleşmiş oldu.

28 Şubat’a doğru giden yolu anlatıyor Erbakan. Kısa sürede ülkeyi Milli Görüş çizgisine nasıl getirdiklerini ve bu gelişmenin hem içte hem de dışta büyük bir tedirginliğe sebep olduğunu anlatıyor. Yeni bir dünya demek, ümmet olarak birlik olmak, İsrail’e dur demek, emperyalizme kafa tutmak anlamına geldiği için, bütün planlarını tek tek tezgâha süren işgalci güçlerin oyunlarını belgelerle gözler önüne seriyor Erbakan. “Vay canına yahu! İşin şakası yok, bu adamlar yeni bir dünya kuruyor. Buna seyirci mi kalacağız? Mutlaka indirmemiz lazım.” diyerek darbecilerin düşüncelerine de yer veriliyor Erbakan’ın üslubuyla.

Milletine güvenmeyen darbe yapar

12 Eylül sürecini de ayrıntılı olarak anlatıyor Necmettin Erbakan. Kenan Evren’in darbe öncesi ve darbe sonrasında tutumları, kendi insanına, kendi toprağına vurduğu darbenin ülke yararına olmadığının farkında olarak attığı adımlar örnek olaylarla anlatılıyor.

Dış güçlerin elinden bahsediyor Erbakan. 12 Eylül’ü tertip eden gücün dış destekli olduğunu, Evren’in ne Türkiye ne Kıbrıs ne de vatan toprağı gibi bir derdinin olmadığını yaşadığı ve şahit olduğu olaylar eşliğinde sunan Erbakan, darbenin ülke geleceğine, milli görüş ruhuna ve milletin kendisine yapıldığını ifade ediyor.

Merhum Necmettin Erbakan yaşasaydı kimsenin şüphesi yok ki 15 Temmuz’da bir an olsun meydanları boş bırakmazdı. Ülkesini seven, ülkesinin geleceğini ve huzurunu her şeyin üstünde tutan bir yüreklilikle unutulmayacak bir lider olan Erbakan, darbelerden nasıl kurtulabileceğimizin reçetesini de sunuyor bizlere: “Askerimizi eğiteceğiz. Askerlerimiz de bu vatanın evladı, olan biteni gözleriyle görüyor.”

Ülkemizin yaşadığı darbe süreçlerini ehil bir isimden öğrenmek için Necmettin Erbakan’a kulak vermek gerek. O bizlere yeni büyük Türkiye’nin ayağa kalkmasıyla yeni büyük dünyanın mümkün olabileceğini söyleyen ilk liderdi. Bu kitap, belgeleriyle bize darbelerin gerçek yüzünü de tanıtmış oluyor.

Necmettin Erbakan, Arkasındakilerle ve Türkiye'nin Kayıplarıyla Darbe, MGV Yayınları

Mustafa Uçurum / Dünya Bizim

adminadmin