Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-10-2016 09:12   Güncelleme : 15-10-2016 09:12

Derebahçe Sosyal Tesisleri Açıldı

İlkadım Belediyesi tarafından 18 ay önce temelleri atılan Samsun'un en büyük toplantı ve düğün organizasyonlarının yapılacağı, etüt merkezleri, sinema ve fitness salonları, mescit, kafeterya, otopark ve dinlenme mekanları gibi birçok sosyal alanın bulunacağı Derebahçe Sosyal Tesisleri görkemli bir törenle açıldı.

Derebahçe Sosyal Tesisleri Açıldı

GENİŞ KATILIM

Açılış merasimine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlçe Müftüsü Yahya Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu,  AK Parti İl Kadın Kollar Başkan Rabia Keser, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, İlçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgüt temsilcileri, memur ve işçi sendikasının şube başkanları ve çok sayıda davetli  katıldı.

"ONURLUYUZ, GURURLUYUZ"

6 dönümlük alan içersinde 4173 metrekarelik bir alana inşa edilen Derebahçe Sosyal Tesisleri, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra toplantı ve organizasyonların yapılabileceği dev bir külliye olarak hizmet verecek olan Derebahçe Sosyal Tesislerinin açış konuşmasını yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 18 ay önce temellerini attıkları tesisin açılışını yapmaktan büyük onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

TAM DONAMLI ÇOK AMAÇLI TESİS

Üç kattan oluşan ve 3 mahalleye hitap eden dev tesis ihtiyaca cevap veren bir çok faaliyet alanı ile bölgede var olan boşluğu önemli ölçüde dolduracağına vurgu yapan Başkan Tok, " Toplam maliyeti 4 milyon TL'ye mal olan yarınlarımızın inşasında görev alacak olan çocukların eğitim ve sosyal aktivitelerle yetiştirileceği, ev hanımlarının, spor yapmak isteyen bayanların rahat ve nezih bir ortamda spor yapabilmelerine imkanı hazırlandığı  fitness- kondisyon salonu, meslek öğrenmek isteyenlere el ve beceri kurslarının verileceği sınıflar, düğün ve nikah salonları, cep sineması, yeşil alanı, çevre düzenlemesi, kamelyası, dinlenme alanları ve çocuk oyun guruplarıyla Derebahçe Sosyal Tesisi toplumun geniş bir kesimine hitap etmektedir." dedi. İlkadım'da dev projeleri hayata kazandırdıklarını söyleyen Başkan Tok, Temeli atılan, tamamlanan, inşaatı devam eden ve ihalesi yapılan Camii ve Külliye, Ahşap Kültür ve Medeniyet Yolu, Ihlamur Cafe ve Resturant, Semt Spor Merkezleri, Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi, Yeni Belediye Hizmet Binası, Unkapanı Kültür Merkezi Yenileme Çalışması, Yerinde Dönüşüm,  Koşu Yolu Projelerini hakkında bilgiler verdi.

YILMAZ; " LAFLA İCRAAT OLMAZ. "

Lafla peynir gemisinin yürümediğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz," Gördüğünüz gibi lafla icraat olmuyor. Erdoğan Tok kardeşimin anlattığı projeler 50 milyon TL'yi bulan yatırımlar. Bundan 1, 5 sene önce burada temellerini attığımız bu dev tesisin o günkü heyecan ve coşkuyu bugünde yaşıyorum. Kendisine hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KIRCALI; "AK KADROLAR ÇALIŞIYOR"

AK kadroların  çalıştığını kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, " İlkadım'da çok güzel işlerin yapıldığına şahit ediyoruz. Yapılanlar ortada. İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a hizmetlerinden ve böylesine güzel bir tesisi halkın kullanımına açmasından ötürü teşeķkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

KÖKTAŞ; "İCRAAT YAPMAK AK BELEDİYECİLİĞİN İŞİDİR"

Belediyecilik anlayışında sadece rutin işler yapmakla olmadığını belirten AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş ise,"  Belediyecilik anlayışında insana dokunmak, sosyal, sportif, eğitim, kültür alanlarına insanları kuşatmakla anlam kazanıyor. Hizmet yapmak, icraat yapmak AK kadroların, AK Belediyeciliğin işidir. " şeklinde konuştu. 

DEMİRCAN; "İNSANI YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN"

AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan; "  İnsanı merkez olan  insanı yaşat ki,  devlet yaşasın düsturu ile çalışan belediyecilik örneği yaşatan Erdoğan kardeşime bu güzel hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum." dedi.

KARAASLAN ;" İLKADIM'DA SON DÖNEMDE YAPILAN İCRAATLAR GÖZLE GÖRÜLÜYOR."

İlkadım ilçesinde son dönemde yapılan icraatların gözle görüldüğünü ifade eden AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, " İlkadım, Samsun'un en eski ve en büyük ilçesidir..Son dönemde İlkadım'da yapılan çalışmalar süratle tamamlanıyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde yerine getiriliyor. Bugün burada toplumun her kesimine hitap eden sosyal belediyeciliğin en güzel örneğinin hayata geçmesinden ötürü gururlanıyoruz" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN; "BU DEV TESİS TAKDİRE ŞAYAN"

Samsun Valisi İbrahim Sahin ise, " Çok yakın zamanda buranın temelini atmıştık. Bugün ise, açılışını yapıyoruz. Burası kültürümüze uygun olarak inşa edilmiş. Bu dev eser Derebahçe mahallesine değer katıyor. Kadın, çocuk, erkek herkesimi bir arada buluşturacak büyük bir sosyal tesis. Erdoğan kardeşim çok mütevazi bir insan. Çalışmaları takdire şayan. Kendisini ve ekibini kutluyorum böyle bir tesisi İlkadım'a ve Samsun'a kazandırdıkları için..." şeklinde konuştu.

DUALARLA AÇILIŞI YAPILDI

Konuşmaların ardından Derebahçe Sosyal Tesisi'nin açılış töreni kurdela kesimi öncesi İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat tarafından dua yapıldı. Dua'nın akabinde protokol tarafından tesisin kurdelası kesildi. Açılışın ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, protokole ve davetlilere tesisin tüm birimlerini gezdirdi.

adminadmin