Genel
Giriş Tarihi : 09-12-2019 09:08   Güncelleme : 09-12-2019 09:08

Diyarbakır STK’ları; İstanbul sözleşmesi feshedilmelidir!

Diyarbakır STK’ları; İstanbul sözleşmesi feshedilmelidir!

Hak ve Adalete duyarlı, ilahi öğreti ile barışık Sivil Toplum Örgütleri Diyarbakır’daki mutat aylık toplantılarında İstanbul Sözleşmesini masaya yatırarak, bu sözleşmenin Aile kavramını hedef aldığı,  değerlerimizle örtüşmediği, insan fıtratına ters maddeler içerdiği kanaatine vararak, iptalini talep etmek için bir komisyon kurdu. Gelecek toplantıya kadar bu komisyon İstanbul Sözleşmesinin yasal ve teknik yönünü ortaya koymak için çalışacak.

Bir önceki ay gündeme gelip Mazlum-Der şubesine sakıncalarını ortaya koymak için görev verilen sözleşmenin aksaklı yönleri üzerinde duruldu bu sözleşmenin yansıması olan 6284 numaralı yasanın ıslahı için çözüm önerileri görüşüldü. 

İstanbul Sözleşmesinin;

1-Kadın erkek eşitliğini hukuki açıdan çok cinsel açıdan savunması,

2- Kadın hakkında Örf, Adet, Gelenek, Namus ve Din adına tarihin akışı içinde günümüze gelen değerlerin yasalarda dikkate alınmamasını ilgili devletlere emretmesi,

3-Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsel Eğilim adı altında LGBT benzeri sapkın oluşumlara yol açması,

4-Kadın Erkek arasında Hakem olayını(Arabuluculuğu) kabul etmemesi.

5-18 Yaş altı kız çocuklarını Kadın olarak tanımlaması ve babalarının onların davranışları ile ilgili uyarıları men etmesi,

6-Aynı evi paylaşan partner kavramını kullanarak, gayri meşru birlikteliği uygun görmesi,

7-Kadına şiddeti vitrin olarak kullanıp, arkasındaki karanlık çalışmalarla aileye saldırması.

Gereğince geleceğimizi sıkıntıya düşüreceği, millet olarak Aile kavramını kaybettiğimiz durumda, millet olma özelliğini kaybedeceğimize vurguda bulunuldu.

Aile yapımızdan başlayarak edep, marifet ve hikmet atmosferi içinde yaşamaya çalışıp, dünyevi ve uhrevi meselelerde Dinimizin icabını yerine getirerek ona göre yaşamamız gerektiği üzerinde duruldu.

 

adminadmin