Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 06-01-2017 11:29   Güncelleme : 06-01-2017 11:29

Dünya’da Terör / Terörizm

Terör/Terörizm veya diğer adıyla Yıldırıcılık. Belirli hedeflere ulaşmak için yıldırıcı her türlü şiddete başvuran, hedefindeki kişileri ayırt etmeksizin siyasal bir amaca ulaşmak için terörü bir yöntem olarak kullanan ve dünyanın başına bela olan Terörizm gün geçmiyor ki yüzünü göstermesin. Topluma korku salarak, insanları yıldırmak isteyen Terörün geldiği nokta nedir?

Dünya’da Terör / Terörizm

Dünya efendilerinin var ettiği terör örgütlerinin önünü almak zorda olsa başarılacaktır. Tabi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (ABD, Rusya, Çin, Birleşik Krallık ve Fransa) beş daimi üyesi silah satışlarını kontrol altına alması şartıyla. Bu ülkeler dünyanın en çok silah satan ülkeleriyken barış istemek ve terörü bitirmek istemeleri komik olmaktan öteye gitmez.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarını AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanına bağlayanların görüşleri AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan giderse her yer güllük gülistanlık olacak. Yok, arkadaşlar olmayacak çünkü bunun birden çok örneği var. IrakSaddam gittikten sonra ne hale geldi. Irak halkı Saddam’ı mum ile arar oldu. Keza bu durum Mısır, Libya ve birçok ülke içinde aynı olmuştur. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi bizim teröre karşı dik ve adam gibi durmamız lazım gelir. Terör/Terörizme karşı en büyük silah budur. Yani Türk’üyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla Arnavut’uyla dosta düşmana karşı tek yürek olmaktır. Unutmamız gereken en büyük hususlardan biri de bizim bir cihan imparatorluğu (Osmanlı) varisi olmamızdır. Dünyanın birçok ülkesi bir olup Osmanlıyı yıkma konusunda başarılı olmuşlardır.  Bu da bize bir ders olsun. Olsun ki bugünde aynı oyunların Türkiye üzerinde oynandığını görebilelim.

Terör/Terörizmin ABD, Fransa, Almanya, Belçika, Türkiye, Irak, Suriye ve birçok ülke üzerindeki etkisine bakacak olursak içler acısı bir tablo göreceğiz. 2016 yılının üç aylık bilançosunda yaklaşık 2700 insan hayatını kaybetmiştir. Yukarıda görüldüğü üzere savunmaya yılda 100 milyarlarca dolar ayıran ülkelerde bile durum aynıdır. Dünyanın en iyi korunan ülkesi olan ABD’de bir yılda ateşli silah saldırısı sonucu yaklaşık 30 bin insan hayatını kaybetmektedir. Türkiye’de yaşanan terör olaylarını AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanına bağlayanlara diyeceğim o ki, AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan yukarıdaki ülkelerde görev yapmamaktadırlar. Öyle orda burada atıp tutarak AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan giderse her yer güllük gülistanlık olacak diyenler boşuna dil dökmesinler. Rakamlar ve tablolar ortadadır.

‘’Reina saldırısını kınar, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlere ALLAH’tan rahmet dilerim.  Terörsüz bir yıl olur inşallah.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle Kalın sağlıcakla.

Araştırmacı/Yazar: Ahmet ÖZTÜRK

adminadmin