Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-05-2021 11:45   Güncelleme : 13-05-2021 11:45

Dünyanın gözü Külliyede reisim!

2008 yılında Davus’ta “One munite” ile başlayan süreç devam ediyor.

Dünyanın gözü Külliyede reisim!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözde İsrail Devletinin Sözde Cumhurbaşkanına “Siz çocuk öldürmeyi iyi bilirsiniz.” şeklide manidar bir sitemde bulunması Davus aklını alt üst etmiş, parametrelerini değiştirmişti.

O günden bu güne ne değişti?

Erdoğan “Dünya Beşten büyüktür” sloganıyla Birleşmişmiş Milletlerin işlevinin sağlıklı karar almasına engel olduğuna işaret etti ve dünya bu konuda bir kez daha düşünmeye başladı. 

Gerçekte 193 devletin üye olduğu dünyanın en büyük örgütü olan BM böyle mi yönetilmeliydi?

İsrail devleti hakkında BM’nin aldığı karar uygulamıyorsa, bu oluşum neye yarıyor?

Beş daimi üyeden biri alınan bir karara “hayır!” dese, 192 devletin evet demesinin bir anlamı yoksa bu oluşumun işleyiş tarzı sakat değil mi?

Bu haliyle BM’nin varlığı sorgulanmalı ve ya en kısa zamanda ya kendini revize ederek kendinden  beklenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli ya da kendini feshetmelidir.

Cumhurbaşkanımızın karizmatik liderliği,

Anadolu’nun, İslam dünyasının ve hatta mazlum dünya halklarının umudu oluşu bir sürecin getirdiği sonuç ve kendisine verilen bir rol biçmiştir, bunun gereğini yerine getirmek de ona düşüyor.

Filistin topraklarının %10’una konup bu gün %90’nın habis bir ur gibi sararak İsrail’e “dur” diyebilecek tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Bu münasebetle,

Sınırını ihlal edip kontrolsüz bir şekilde ilerleyen ve nereye doğru yayıldığı kestirilemeyen İsrail devletini tanıma kararını dondurmak uluslararası hukukun bir gereğidir, sınırı belli olmayan bir devlet, devlet olarak tanınamaz.

İsrail devleti ile yapılan tüm anlaşmalar ikinci bir emre kadar dondurmalıdır.

Derhal İsrail’deki diplomatlarımızı geri çekmeli ve onların diplomatları da sınır dışı edilmelidir,

Türkiye hava sahasını İsrail uçaklarına, sivil hava yolları dahil kapatmalıdır,

İsteyen Türkiye cumhuriyeti vatandaşları askerlik şubesine gönüllü müracaat edebileceği belirtmeli ve bunlar için en kısa zamanda komando eğitimi verilerek bir an evvel gayri nizami harp için Filistin’e göndermelidir,

Türkiye Cumhuriyeti İslam’ın başı konumda olup, vahdeti sağlama konusunda önemli bir rol üstlenen hilafet makamını kaldırarak İslam dünyasının hakkına tecavüz etmiştir. Bu hatasını telafi etmekle yükümlüdür.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN