Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2020 13:23   Güncelleme : 28-08-2020 13:23

Eğitim-Bir-Sen Müstehcen Çocuk Kitabı Yazarı ve Yayınevi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Eğitim-Bir-Sen, müstehcenlik içeren sözde çocuk kitabı yazarı ve yayınevi ile ilgili suç duyurusunda bulunarak, kitabın derhal toplatılmasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen Müstehcen Çocuk Kitabı Yazarı ve Yayınevi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Çocuk kitabı yazmanın pedagojik bazı temel ilkeler istediğine vurgu yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Böylesi ahlaksızlar, okullara ve kitap fuarlarına sokulmamalı, bu kişi eğitimci-yazar unvanını asla kullanmamalı, çocuklarımızdan uzak tutulmalıdır. Yayınevleri bu tür ahlaksızlıklara prim ve geçit vermemeli” dedi.

Eğitim-Bir-Sen, Musa Dinç isimli sözde yazarın güya çocuklar için kaleme aldığı, yüz kızartıcı ifadeler içeren ‘Gül ve Düşün’ isimli skandal kitabın varsa kütüphanelerden toplatılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, yapılması düşünülen etkinliklerin olması durumunda iptal edilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurdu, yazar hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

 

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NI GÖREVE ÇAĞIRDI

Bakanlıklara gönderilen yazıda, sözde çocuk kitabında, yetişkinler tarafından dahi hicap duyulmasına neden olacak gayri ahlaki ifadelerin, toplum ahlakını zedeleyen ağza alınmayacak müstehcen cümlelerin, ancak pornografik yayınlarda yer alması gereken türden iğrenç betimlemelerin yer aldığına dikkat çekildi. Sözde kitapla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen herhangi bir onayın varsa kaldırılması istenilen yazıda şunlar kaydedildi: “Okul kütüphanelerinde bulunması hâlinde kütüphanelerden çıkarılması noktasında bakanlık taşra teşkilatının uyarılması; yazarın kaleme aldığı diğer kitapları hakkında da inceleme yapılması ve yazarın bakanlığa bağlı resmî ve özel eğitim kurumlarının öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerine katılımına izin verilmemesi için gereken yapılmalıdır.”

 

ÇOCUKLARIMIZDAN UZAK TUTULMALI!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise müstehcen tabirlerin sık sık kullanıldığı, ahlaki sınırların aşıldığı, bir tilki ve ayı üzerinden tecavüzü meşrulaştıran ifadelerin yer aldığı, eğitimle, pedagojiyle zerre kadar bağdaşmayan kitabın çocuklara vereceği zararın önüne geçilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Çocuk kitabı yazmanın pedagojik bazı temel ilkeler istediğini söyleyen Yalçın, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, onları korumak başta yetkililer olmak üzere hepimizin en büyük sorumluluklarından biridir. İnsanlar kendi uydurdukları ahlaksız hikâyeleri, adının başına canının istediği unvanı ekleyerek topluma yutturmamalı, yayınevleri bu tür ahlaksızlıklara prim ve geçit vermemeli, ilgili kişi ve kurumular ise gereğini yapmalıdır. Böylesi ahlaksızlar, okullara ve kitap fuarlarına sokulmamalı, bu kişi eğitimci-yazar unvanını asla kullanmamalı, çocuklarımızdan uzak tutulmalıdır” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN