Güncel
Giriş Tarihi : 20-07-2017 09:49   Güncelleme : 20-07-2017 09:49

Eğitim-Bir-Sen’in Müfredat Başarısı

Eğitim-Bir-Sen’in öneri olarak sunduğu turizm meslek liselerinin ders çizelgelerinden ‘Alkollü İçki ve Kokteyl Hazırlama Dersi’nin çıkarılması talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı somut adım atarak, söz konusu dersi çizelgeden çıkardı.

Eğitim-Bir-Sen’in Müfredat Başarısı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “İnsan ve toplum sağlığına zararlı alkol ve benzeri bağımlılık yapan ürünlerle mücadele eğitim sisteminin de esas unsurlarından biri olmalıdır” dedi.

Anayasa’nın 58. maddesinde yer alan, ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmünü hatırlatan Yalçın, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ekseninde hazırladığı Gençlik ve Alkol Deklarasyonu’nda belirlenen 5 temel ilke ile alkolün çocuklara ve gençlere doğrudan veya dolaylı yoldan verdiği zararların azaltılmasının  amaçlandığını ifade etti. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan toplum sağlığı ve koruyucu-önleyici sağlık hizmetleri alanındaki tüm bu gelişmelere rağmen 18 yaşından küçük olanlara alkol içerikli bir dersin öğretiminin yapılmasının bu suretle gençlerin ve çocukların daha erken yaşlardan itibaren alkol ile tanıştırılmalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yalçın, “Eğitim-Bir-Sen’in, bu gerekçelerden hareketle zaman kaybetmeden alkollü içki ve kokteyl hazırlama derslerinin öğretim programlarından çıkarılması talebinin kabul görmesi yerinde ve gerekli bir adımdır. Bakanlık, geç de olsa, bir hatadan dönmüştür” değerlendirmesinde bulundu.

Gökhan Gökbulut / Diriliş Postası

 

adminadmin