Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-03-2023 13:42   Güncelleme : 18-03-2023 14:06

Eğitimci Tülin Tiftik Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

Eğitimci Tülin Tiftik, AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaparak teşkilat ziyaretlerine başladı.

Eğitimci Tülin Tiftik Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

Sosyoloji, halkla ilişkiler ve eğitimcilik alanlarında faaliyetler yürüten Tülin Tiftik, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında hem yöneticilik hem de proje bazda çalışmalar gerçekleştirdi.

TÜLİN TİFTİK KİMDİR

Samsun doğumlu olan Tülin Tiftik, ilk, orta ve lise öğrenimini sırasıyla Kocaeli Gebze, Kars Sarıkamış ve Erzurum’da tamamladı.

Yükseköğrenimini örgün kazanmasına rağmen başörtüsü yasağından dolayı okuyamadı, Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji, Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Halen ikinci yükseköğrenimini AÖF İlahiyat Fakültesinde devam ediyor.

Eşinin Atatürk Üniversitesi’nde önce İİBF Hukuk Anabilim dalında daha sonra Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olarak görev yapması dolayısıyla Erzurum’da 1990 tarihinden itibaren kamu yararına çalışan dernek statüsündeki Erzurum Kültür Eğitim Vakfı – EKEV Üniversite kız öğrencileri biriminde görev yaptı.  28 Şubat’ta görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

2010 yılında eşinin Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Hukuk Fakultesi’ne hukuk profesörü ve dekan yardımcısı ardından dekan olarak atanmasıyla Samsun Kültür ve Eğitim Vakfı – SAKEV Atakum Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu birimleriyle İlkadım Kız Öğrenci Yurdu etüt merkezinde görev yaptı.

SAKEV’in Cumhuriyet Savcılığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde Samsun Merkez Cezaevi tutuklu kadın mahkûmlara seminerler verdi.

2014- 2016 yılları arasında AK Parti Atakum ilçe Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

2016 yılından sonra İstanbul merkezli Kardeş Kal Türkiye platformu üyesi olarak Samsun danışmanlık görevini yürüttü.

Çeşitli STK’larda gönüllü olarak faaliyetler yürüttü.  Yabancı öğrencilere özellikle Filistinli öğrencilere burs temini için çalıştı.

Dezavantajlı kişiler için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden uluslararası çocuk resimleri okuma sertifikası, Güvennet Kariyerden uluslararası protokol, görgü ve nezaket kuralları eğitimi, uluslararası Dijital Çağda Zaman Yönetimi Eğitimi sertifikası aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Yaşam Koçluğu EFT, NLP, sertifikalar programı devam eden sosyal araştırmacı olarak bu alanlarda kitlelere birikimlerini aktarmayı düşünüyor.

Tülin Tiftik evli ve bir çocuk annesi… 

Recep YAZGANRecep YAZGAN