Türkiye
Giriş Tarihi : 08-03-2021 09:53   Güncelleme : 08-03-2021 09:53

Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü Paylaşımı

CHP'li İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı mesaj İYİ Parti'de kriz çıkardı.

Ekrem İmamoğlu'nun Kadınlar Günü Paylaşımı

Paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyen İmamoğlu, İYİ Partililerin tepkisiyle karşılaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye ( İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

“İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın @PervinBuldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.” Diye yazan Ekrem İmamoğlu’na İYİ Partililer ise tepki gösterdi.

 

"BİRLİKTE ZİKREDİLMESİ DOĞRU DEĞİL"

Kadınlar Günü paylaşımında terör partisi ile yan yana anılmak istemeyen İYİ Partililer sosyal medya hesabından paylaşıma sert tepki gösterdi.

 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu yayınlanan mesaja tepki göstererek "Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum." dedi.

 

Öte yandan İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Sekreteri Ali Kıdık da "Seçim ittifakı yaptık, teröristlerle anılma ittifakı yapmadık." ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Coşkun da "Sayın Genelbaşkanımızın ve partimizin ismini, hiçbir koşulda bir arada olamayacağımız kişi ve yapılarla birlikte geçirilmesini şiddetle reddediyoruz." mesajını paylaştı.

 

Anneleri yıllardır evlâtsız bırakan bir cinayet şebekesine mesafesizliğini milli hassasiyet ve haysiyet itirazımız olarak ifade ettiğimiz HDP ve siyasilerinin isimlerinin, şehit annelerine borcunu vatan borcu bilen Meral Akşener ismi ile birlikte zikredilmesini doğru bulmuyorum.

— Yavuz Ağıralioğlu (@yavuzagiraliog) March 7, 2021

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN