Genel
Giriş Tarihi : 28-10-2020 09:04   Güncelleme : 28-10-2020 09:04

En iyi fiyat performans oyuncu bilgisayarları

Bilgisayar oyunları, bilgisayarların ilk icat edildiği tarihten beri ilgi görüyor ve sürekli gelişim gösteriyor. Bu oyunları oynamak için ihtiyaç duyulan bilgisayarlar ise görüntü ve grafik kalitesi ile daha güçlü bilgisayarlar elbette. Zira görüntü özellikleri nispeten daha düşük bilgisayarlar ile kaliteli bir bilgisayar oyununu oynama açısından zorluk yaşayabilirsiniz.

En iyi fiyat performans oyuncu bilgisayarları

Bu yüzden oyun bilgisayarları ayrı bir bilgisayar kategorisi olarak değerlendirilebilir. Ülkemiz ekonomisinin durumundan dolayı bilgisayar fiyatlarındaki muazzam artış nedeniyle de oyun bilgisayarı almak isteyenlerin bu noktadaki talepleri genel olarak daha düşük fiyatla daha yüksek performans ortaya koyan bilgisayarları satın almak oluyor.

 

Bu yüzden biz de fiyat performans olarak değerlendirilebilecek oyun bilgisayarlarına laptoplar olarak yazımızda yer vermek istedik. Uzatmadan başlayalım.

 

Monster Abra A5

Oyun bilgisayarı denildiğinde elbette akıllara ilk gelen marka Monster. Monster’ın oyun oynamak için özellikle üretmiş olduğu bu cihazlardan fiyatına bakıldığında performans olarak iyi seviyede sayılabilecek olanlardan biri Abra A5 modeli.

 

15.6 inç mat LED ekrana sahip olan cihazın aydınlatmalı klavyesi bulunuyor. Intel Core Coffee Lake i5 9300 H işlemcisiyle en son teknoloji oyunların dahi kolayca oynanabileceği Monster Abra A5 modelinin kalınlığı 24.9 mm.

 

Fiyatına göre iyi bir performans bulabileceğiniz kalite düzeyi yüksek bir cihaz olarak Monster Abra A5’i güvenle kullanabilirsiniz.

 

HP Pavilion 15

HP’nin ortalama üstü bir performans ortaya koyan ve gamer bilgisayarı olma noktasında beklentileri tamamen karşılayan modellerinden biri olan HP Pavilion 15 9’ncu nesil Intel Core işlemcisi ve NVIDIA grafik kartı ile çözünürlük oranı oldukça yüksek bir ekran sunuyor. Bu özelliğiyle de oldukça iyi bir oyun deneyimini kullanıcılarına sunmayı vaat ediyor.

 

HP Pavilion modelinin gelişmiş termal soğutma sunan çift katmanlı bir fan sistemi bulunuyor. Bilgisayarın geniş hava delikleri de ısınma kaynaklı yavaşlamalara çözüm sunuyor.

 

Cihazın fiyatı 9.000 TL civarında.

 

MSI GF 63 THIN

İntel Core i5 işlemcisi ve GTX1650 ekran kartı ile oyun bilgisayarı beklentisini sonuna kadar karşılamayı başaran bir model olarak MSI GF 63 thin dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bir model.

 

Cihazın tasarımı özellikle bahsetmeye değecek kadar iyi. Ürünün üst kapağında yer alan MSI logosu, laptopa yerleştirilmesi itibarıyla adeta bir Lamborghini logosunu andırıyor. Bu haliyle bilgisayarı alan kişilerin tasarım noktasında beklediklerini bulacakları bir cihaz alacaklarını söyleyebiliriz.

 

Ekran kalitesi ve işlemcisiyle de son dönemlerin tüm oyunlarını rahatlıkla oynayabileceğiniz MSI GF63 thin model oyun bilgisayarının fiyatı yaklaşık 9.000 TL civarında.

 

Asus FX505GT

Intel’in son model işlemcilerinden biri olan i5 9300H Processor kullanılan Asus FX505GT modelinde Intel kimlik koruma teknolojisi bulunuyor. Bununla birlikte cihazın işlemcisinin bir diğer özelliği de akıllı işlemci sayılan işlemci grubunda yer alıyor olması. Cihazı kullanırken en çok ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda Asus, kullanıcısına daha yüksek performans sunuyor.

 

SSHD boyutu olarak da cihazın kapasitesi 1 TB. Ayrıca Asus’un RAM belleğiyse 8 GB ve bu bellekle Asus’un oldukça yüksek kalitede bir performans sunacağından emin olabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN