Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2015 13:00   Güncelleme : 22-04-2015 13:00

Engellilere Deprem Eğitimi Projesi

SİNOP (AA) - Sinop Valiliği koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) tarafından hazırlanan "Engelli Bireyler İçin Depremde İlk 72 Saat Eğitimi Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı

Engellilere Deprem Eğitimi Projesi

SİNOP (AA) - Sinop Valiliği koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı (EDES) tarafından hazırlanan "Engelli Bireyler İçin Depremde İlk 72 Saat Eğitimi Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Sinop Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonunda yapılan toplantıda konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, "Engelli Bireyler İçin Depremde İlk 72 Saat Eğitimi Projesi" kapsamında kentin birinci derece deprem bölgesi olan ilçelerinde yaşayan engelli vatandaşlara karşı sorumluluğu yerine getirebilmek için eğitim faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

Proje kapsamında eğitimlerle engelli vatandaşların afet anında ve sonrasında yaşayabilecekleri sorunları en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Ünal, "9 ay sürecek proje kapsamında Sinop il sınırları içinde birinci derece deprem bölgesinde yer alan Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'nde 150 engelli birey ve yakınına deprem öncesi, sırası ve sonrasında neler yaşanabilir ve neler yapılabilir konusuyla ilgili eğitimler ve ilgili kitapçıkların yanı sıra depreme hazırlık amacıyla da deprem çantaları dağıtılacak" dedi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve daire müdürleri katıldı. 

adminadmin