Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-02-2018 12:18   Güncelleme : 26-02-2018 12:18

Erbakan Hocanın Tarihselleştirilmesine Müsaade Etmeyeceğiz!

Eski Başbakanlardan Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. sene-i devriyesinde Samsun Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Resim Sergisiyle anıldı.

Erbakan Hocanın Tarihselleştirilmesine Müsaade Etmeyeceğiz!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen Resim Sergisinde merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın verdiği siyasi mücadele kare, kare aktarılmaya çalışıldı. Erbakan’ın dönemin diğer siyasi parti liderleriyle beraber çekindikleri fotoğraflar vatandaşların dikkatini çekti.

Saadet Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kavaklı’nın basın açıklamasıyla başlayan Resim Sergisinin açılışına Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen, İlçe Başkanları ve çok sayıda partili de katıldı.

İLİM, FİKİR, SİYASET, DEVLET VE DAVA ADAMI ERBAKAN

Merhum Milli Görüş Lideri Erbakan’ın iyi bir Müslüman, büyük bir ilim, fikir, siyaset, devlet ve dava adamı olduğunun söyleyen Mehmet Ali Kavaklı, ‘’ Erbakan hocamız ülke çapında her kesimden insanın hayırla yâd ettiği ve ismi geçtiğinde rahmetle anılan nadir siyasetçilerden biridir. Erbakan Hocamızı anıyoruz, çünkü hepimiz şahidiz ki; O, kâmil manada bir Müslüman olarak anılmaya değer bir kıymettir.  Bugünün Müslümanlarına İslam’ın bireysel bir din olmadığını öğretmiş ve bunun mücadelesini vermiştir. Edebiyle, iffetiyle, tebessümüyle, nezaketi ve hataları affeden duruşuyla modern hayatta Müslüman’ın nasıl olacağını hepimize öğretmiştir.’’dedi.

O, ALDANMADI, ADATMADI, KANMADI VE KANDIRILMADI

Erbakan’ın siyasi mücadelesi boyunca hakkın rızasına öncelik verdiğinin, siyaseti çıkar ve menfaat aracı olarak değil bütün insanların saadete kavuşturulması maksadıyla bir vasıta olarak ele aldığının altını çizen Kavaklı, ‘’Küresel emperyalizm ve Siyonizm mikrobunu en iyi şekilde bu millete tanıtmıştır. Kuklaların ardındaki kuklacıların üzerine hakikat projektörünü tutarak maskeleri düşürmüş, karanlık ve kirli oyunları, kurguları, planları bozmuştur. O ABD, İsrail ve diğer zalim ve ırkçı emperyalistleri dost ve stratejik ortak olarak telakki etmemiş, dostunu da düşmanını da iyi tanıyarak adımlar atmış, aldanmamış, aldatmamış, kanmamış ve kandırılmamıştır.’’ ifadelerini kullandı.

SEVGİNİN ÖLÇÜSÜ FEDAKÂRLIKTIR

Erbakan’ın büyük zahmetlere katlanarak kurduğu fabrikaların birer, birer satıldığına dikkat çeken Kavaklı, ‘’ Her zaman ifade ediyoruz ki, sevginin ölçüsü fedakârlıktır. Bugün herkes “Erbakan hoca bizim de hocamızdır, Allah kendisinden razı olsun, değeri hayattayken anlaşılamamıştı” demektedir. Unutulmamalıdır ki bir insanı sevmek ve takdir etmek; onun fikirlerini uygulamayı, onun yolundan ve izinden gitmeyi gerekli kılar. Bizler Erbakan hocanın tarihselleştirilmesine müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bizler düzenlediğimiz bu programlarla Erbakan hocayı sadece rahmetle anmak amacını taşımıyoruz. Erbakan hocayı seviyor, rahmet ve minnetle anıyorsak onun fikirlerini dipdiri ve taptaze tutmak elzemdir.’’ şeklinde konuştu.

adminadmin