Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2015 17:00   Güncelleme : 14-09-2015 17:00

Fatsa’da ahşap oyma sergisi açıldı

ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde, "Ahşap Oyma El Sanatları Sergisi" açıldı

Fatsa’da ahşap oyma sergisi açıldı

ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde, "Ahşap Oyma El Sanatları Sergisi" açıldı.

Fatsa Kültür Sarayı'nda gerçekleşen serginin açılışına, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, İlçe Garnizon Komutanı Salih Gödek, İlçe Jandarma Komutanı Halil Gülten, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi sahibi ahşap oyma ustası Yılmaz Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe hobi olarak başladığını ve bir süre sonra ustalaştığını söyledi. 

Yaptığı çalışmaların çevresi tarafından taktirle karşılandığını dile getiren Demir, "Yaptığım çalışmaları çevremle paylaştığımda beğenilerini ve desteklerini görüyor olmam bana daha çok heyecan ve mutluluk verdi. Çalışmalarımı daha itinalı ve görselliğine önem vererek yapmaya başladım" dedi.

Demir, çalışmaya devam ettiği süre içerisinde hiçbir profesyonel eğitim almadığını belirterek, "Bu sanatla ilgili olarak sosyal medya ve internet aracılığıyla araştırmalar yaptım. Çalışmalarım için çeşitli motif, desen, yazı ve şekilleri bir araya getirerek kompozisyonlar düzenleyip kağıda aktararak kalıplar oluşturdum. Kendi çizimlerimin yanı sıra daha önce kağıda aktarılmış çizimleri de kalıp olarak kullandım" dedi.

Serginin, 20 Eylül Pazar gününe kadar ziyaret açık olacağı bildirildi.

adminadmin