Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2015 14:40   Güncelleme : 19-09-2015 14:40

Fatsa’da "Gaziler Günü" Kutlandı

"19 Eylül Gaziler Günü" tüm yurt genelinde olduğu gibi Ordu’nun Fatsa ilçesinde de törenlerle kutlandı

Fatsa’da
"19 Eylül Gaziler Günü" tüm yurt genelinde olduğu gibi Ordu’nun Fatsa ilçesinde de törenlerle kutlandı.
Gaziler Günü nedeniyle ilk tören Hükümet Konağı önünde yapıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nden Büşra Nur Bulut isimli öğrenci, “Ya Şehid Ol Ya Gazi” isimli şiirini okudu. Ardından Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Meftun Çelik yaptığı konuşmada şehitliğin, inanan bir Türk’ün ulaşabileceği en üst makam olduğunu söyledi. Çelik, “Gazi ise şehit olmanın kıyısından dönmüş, şehide akraba olmuş yiğittir. Vatanını, milletini, vatanın ve milletin namusunu korumakla görevlendirilmiş her Türk askeri bu vazife uğrunda canını kanını seve seve vermeye hazırdır. Her Türk annesi, evladını ’bu vatan için ya şahit ol ya gazi’ diyerek büyütmüştür. Türk evladı da annesinin yüzünü kara çıkarmamış, bu toprağa, o anaya yakışır evlat olmasını bilmiştir” dedi.
“DUA ETMELİYİZ”
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenin ardından gazilere Fatsa Belediyesi organizasyonunda Spor Kompleksi’nde yemek ikramı yapıldı. Yemeğin sonunda duygu ve düşüncelerini ifade eden Fatsalı Gazi Abdullah Erarslan, “PKK, dış güçlerle destekleniyor. Bu destekler neticesi vatana kastediliyor. PKK’nın hedefi ülkeyi bölmek ve parçalamaktır. Vatan töhmet altında, vatan kıskaç altında, vatan bölünmek niyetiyle hedef halindedir. Ben bu kadar anlatmak istiyorum, gerisini arif insanlar anlar. Gaziler olarak bizim vazifemiz bitmedi. Bir bela eğer bertaraf edilmesi gerekiyorsa hiçbir şeye gücümüz yetmiyorsa dua etmeliyiz” diye konuştu.
adminadmin