Güncel
Giriş Tarihi : 14-02-2015 20:00   Güncelleme : 14-02-2015 20:00

Fatsa'da siyanürle altın madeni çıkarılması

ORDU (AA) - Ankara'da yaşayan bir grup Ordulu, Ünye ve Fatsa sınırında yabancı ortaklı özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılması için başlatılan çalışmalara tepki gösteren ve direniş çadırı kuran vatandaşları ziyaret ederek destek verdi

Fatsa'da siyanürle altın madeni çıkarılması

ORDU (AA) - Ankara'da yaşayan bir grup Ordulu, Ünye ve Fatsa sınırında yabancı ortaklı özel bir firma tarafından siyanürle altın ayrıştırılması için başlatılan çalışmalara tepki gösteren ve direniş çadırı kuran vatandaşları ziyaret ederek destek verdi.

Ankara'dan Fatsa'ya gelen grup ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Aydın Akyazı, "Temiz bir ülke özlemi yaşayan insanlar olarak topraklarımızda siyanürle altın arama faaliyetlerinin durdurulmasını istiyoruz. İstiyoruz ve diyoruz ki 'Siyanürcü şirket, köyümüzü terk et.' Fındık bahçelerimizin, ağıllarımızın,  havamızın ve suyumuzun siyanürle zehirlenmesini istemiyoruz. Gelecekte çocuklarımızın betona hapsolmadan, sağlıklı ve güvenli şekilde yaşayabilmelerini istiyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından araçlarla Yukarıbahçeler Mahallesi'ndeki çadıra gitti. Mahalle halkı tarafından karşılanan gruba, organik ürünlerden oluşan kahvaltı ikram edildi.

65 yaşındakiHüsnü Şühadar, bu zamana kadar birçok direniş çadırı ziyaret ettiğini ama hiçbirinde kendilerine kahvaltı ikram edilmediğini belirterek, "Bu yaşıma kadar ben böyle sıcak ve cömert bir direniş çadırı görmedim. Ben bir Fatsalı olarak, çocuklarımın geleceği için bu altının siyanürle çıkarılmasına karşıyım" diye konuştu.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyesi İsmet Atar, mahalle halkına destek için gelen grup üyelerine teşekkür etti.

adminadmin