Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-07-2021 10:59   Güncelleme : 01-07-2021 10:59

Feminizme ve Toplumsal Cinsiyet’e “One Minute”!

Türkiye Aile Meclisi sözcüsü Adem Çevik, Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul sözleşmesi'nden çekildiğimiz tarihe denk düşen 30 Haziran'ın “Aile Günü” ilan edilmesinden dolayı bir basın açıklaması yaparak, “Bu kadar Feminizme, LGBT’ye, toplumsal cinsiyet lobisine karşı yeni bir ‘One minute’dir” dedi.

Feminizme ve Toplumsal Cinsiyet’e “One Minute”!

İstanbul sözleşmesinden geri çekilme kararına karşı CHP’nin Danıştay’a yaptığı başvurunun reddedilmesinin ardından bir açıklama yapan Çevik, bu karardan sonra bir geri dönüş sözkonusu değil, ancak bu süreç bugünden yarına bitmeyecek. Çünkü Sözleşme ile ilgili yol haritasını bilmiyoruz ve sözleşme kapsamında oluşturulan birimler, başlatılan çalışmaların devam edip-etmediğini bilmiyoruz. Bu sözleşmeye dayalı çıkartılan yasa uygulamar da ıslah edilmeli. Bu sözleşme kapsamında merkezi hükümet, yerel yönetim, Üniversite ve STK’ların aldıkları desteklere dayalı çalışmalar da devam ediyor. Yasaya dayalı çıkartılan yönetmelikler, genelgeler, tamimler var. Bütün bunların ıslahı gerekiyor.

CEDAW, LANZAROTE, TRANSHUMANİZM

Çevik Konuyla ilgili olarak daha sonra şöyle dedi: 30 Haziran'ın ÂİLE Günü ilan edilmesini destekliyoruz 2022 yılının Âile yılı olmasını bekliyoruz. Bu vesile ile ana okulundan başlayarak üniversite dahil tüm okullara “aile”konusunun ders konusu yapılmasını taleb ediyoruz.

Daha önce acil bir şekilde kanayan yaraların sarılması gerek. Genç evlilik, süresiz nafaka, kadının sözünün delil sayılması, ailede tahkim ve arabuluculuğun yasaklanması gibi konuların yeniden ele alınması gerekmektedir. Bu çerçevede, Toplumsal cinsiyet adaleti veya toplumsal cinsiyet eşitliği Fitnesinin kaldırılmalı, GRAVIO’dan çekildiğimiz ilan edilmeli, Nufus cüzdanı ve pasaportlarımızdaki biyolojik cinsiyeti reddeden “Gender” maddesinin kaldırılmasını talep ediyoruz. 6284 ıslah edilmeli şiddeti besleyen velayet istismarı çocuk haczi ve süresiz nafaka Zulmü sadece aileyi dağıtmakla kalmıyor, aileler arası husumete yol açıyor, sadece evli kadın-erkek değil, çocuklar ve akrabalar da bu işten zarar görüyor.

Ailnin ihya ve inşası için şiddeti besleyen içki, kumar, faiz, tefecilik, zina, fuhuş, teşhircilik, müstehcenlik, yasaklanmalı evlilik seferberliği ilan edilmeli, genç annelik, genç babalık teşvik edilmelidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN