Gündem
Giriş Tarihi : 15-12-2018 11:28   Güncelleme : 15-12-2018 11:28

FETÖ’nün ‘Sözcü’lüğünü Böyle Yapmışlar!

​Savcılığın kaleme aldığı iddianameye göre, Sözcü, FETÖ’nün seçilmiş meşru hükümete darbe yapmaya kalktığı 17-25 Aralık darbe girişimine ve MİT TIR’ları ihanetine ilişkin tüm haberlerini, örgütün Emniyet’e sızmış 9 teröristinden edindi ve kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

FETÖ’nün ‘Sözcü’lüğünü Böyle Yapmışlar!

Sözcü Gazetesi 11 Aralık’tan bu yana sırasıyla yaptığı, “Türkiye bunu da gördü, Emin Çölaşan ile Necati Doğru FETÖ’cüymüş”, “Reddediyoruz”, “Yeter Artık”, “Böyle bir suçlama FETÖ ile mücadeleye zarar verir” gibi manşetleriyle işgalci terör örgütü FETÖ ile olan bağını inkar etmeye çalışsa da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırlığı iddianamede Sözcü-FETÖ ilişkisi gözler önüne serildi.

Başsavcılığın Emin Çölaşan ve Necati Doğru gibi isimlerde yer aldığı 5 kişi hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmayıp isteyerek yardım etmek” iddiasıyla hazırladığı iddianameye göre, Sözcü, Selam-Tevhid, Tahşiye, MİT TIR’larının durdurulması, 17-25 Aralık olayları gibi FETÖ tarafından hukuka aykırı yöntemlerle kurgulanan ve amacı Türkiye Cumhuriyeti hükümetine darbe yapmak olan kumpaslara destek oldu. Sözcü’nün söz konusu ihanet dönemlerinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne destek olmak için attığı haberin tamamında da örgütün parmağı olduğu görüldü.

9 FETÖ’CÜ KURYE

İddianamede 19 Aralık 2013 tarihinde Sözcü Gazetesi sayfa 1’de yer alan “Bakanın baş ını ağ rıtacak görüntüler” baş lıklı haberin belgelerinin FETÖ’cü Polis Memuru Yalçın Aksoy, Polis Memuru Ahmet Usta tarafından temin edildiği, 20 Aralık 2013 tarihindeki “Rüş vet dolu ayakkabı kutusu” baş lıklı haberde yer alan yalanların haklarında FETÖ’den işlem yapılan Polis Memuru Kamil Bilgiç, Polis Memuru Yalçın Aksoy, Polis Memuru Ulvi Ş ahinN ve Polis Memuru Murat Can tarafından sağlandığı vurgulandı. FETÖ ihraç edilen ve açığa alınan Polis Memuru Gürkan Tok, Polis Memuru volkan Demirdelen, Polis Memuru Kamil Bılgiç, Polis Memuru Turan Güler, Polis Memuru Yusuf Ayyıldız da Sözcü’ye belge temin eden diğer isimler.

HÜKÜMETİ YIPRATMA ÇABASI

Bununla da yetinmeyen Sözcü, FETÖ ile bağlantılı çalışan PKK ve DAEŞ terör örgütlerinin alçak terör örgütlerinin saldırılarının ardından attığı, “Hainler vuruyor, AKP yükseliyor”, “İktidarınız batsın, paranız batsın, başkanlığınız” batsın gibi manşetlerle hükümete saldırdı, 15 Temmuz’a giden süreçte FETÖ’ye destek oldu. Sözcü, FETÖ’nün bütün yalanlarını neredeyse haberleştirdi. 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkışan 251 kişinin katili FETÖ’nün sosyal medyada kara propaganda yapan “Haramzadeler” ve “Fuat Avni” gibi şebekelerin her yalanına geniş yer verdi, gündem oluşturmaya çalıştı. Öyle ki Sözcü’nün yalanları “Başbakan Erdoğan yoğun bakımda” diyecek kadar sınır tanımadı.

KONTROLLÜ DARBE İMASI

Hakkındaki iddiaları reddeden Necati Doğru, 15 Temmuz’dan 2 gün sonra 17 Temmuz 2016’da yazdığı “Naylon darbe” başlıklı alçak yazısında kullandığı “Naylon darbeciler! İktidarı devirmeye kalktılar. Daha da güçlendirdiler. Yoksa bu ‘tezgâhlanmış bir darbe’ miydi? Danışıklı dövüşten bir kalkışma mıydı? Sen kalk Cumhurbaşkanı’na darbe yaptım diye TRT’de bildiri okut, git Genelkurmay Başkanı’nı tutukla! Tankla TOMA’yı tokuştur. Başarısız darbe yap. Kabak gibi tutuklan. Üstün çıplak! Elin arkadan kelepçeli yere yüzükoyun uzan. Merak ediyorum: Bu darbecilerin tamamı, süzme saf Fetullahçı subaylar mıdır? Yoksa aralarına karışmış başkaları da var mıdır? Kutulardan dolar çıktığı o 17-25 Aralık gününden bu yana sürekli ‘Fethullahçı avı’ yapıldı, çok sayıda Fetullahçı tutuklandı. Buna rağmen Ordu’da ‘Emir-Komuta Zinciri’ni kırıp darbe girişimine başvuracak bu kadar çok Fetullahçı subay nasıl gizli kaldı?” ifadeleriyle aleni şekilde “Kontrollü darbe” imasında bulunup, FETÖ’nün ‘Sözcü’lüğünü üstlendi. Necati Doğru, 26 Temmuz’da yazdığı 12 gün başlıklı yazısıyla da söz konusu rezaletini sürdürdü.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLMİŞ!

28 Şubat darbesinin medya ayağının başındaki isimlerden Emin Çölaşan’ın FETÖ’ye verdiği destek Necati Doğru’dan çok daha öte… Çölaşan, 24 Aralık 2013’te Sözcü’ye verdiği mülakattaki “Bizim başaramadığımızı Fethullah’la ekibi başardı” sözüyle alçak örgütün 17-25 Aralık darbe girişimini yere göğe sığdıramadı. Aynı Emin Çölaşan, 29 Ekim 2015’te, 1 Kasım seçimlerine günler kala “Şimdi cemaati savunma zamanı” başlıklı yazısında, “Ş imdi piyasaya adına FETÖ dedikleri en son terör örgütünü sürdüler. (Fetullahçı Terör Örgütü) cemaati yok etmek amacıyla, durduk yerde, aslı astarı olmayan yani bir dandik örgüt yarattılar. Hiç kimse bu sözde terör örgütünün silahlı eylemi gerçekleş tirdiğ ini bilmiyor” ifadelerini kullanarak alenen 251 kişiyi, tank, uçaklarla katleden örgütü meşrulaştırmaya çalıştı.

Sözcü’ye destek ziyareti

Öte yandan FETÖ ile yakın ilişkisi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yazdığı iddianameye yansıyan Sözcü’ye destek beklendiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi.

Sözcü’nün Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Bütün haksızlıklara karşı direnç gösteren SÖZCÜ'ye karşı bir kumpasın kurulduğunu, haksız suçlamaların yapıldığını biliyoruz. SÖZCÜ'ye karşı yapılan bu hareket içimize sindiremiyoruz. Bu Fetö'cüleri güçlendiren bir harekettir, bunu da hiç kimse unutmasın" dedi.

FETÖ’nün yayın organları Zaman, Bugün, Kanaltürk gibi yayın organlarına da kol kanat geren yine Kemal Kılıçdaroğlu’ydu.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin