Güncel
Giriş Tarihi : 10-10-2018 10:48   Güncelleme : 10-10-2018 10:48

Gazi Üniversitesi’nde bir şok iddia daha!

Paralel kadrolaşma iddiasıyla gelen Gazi Üniversitesi, mahkemenin kararına rağmen, 2016 yılında diyabet hastası Gülen’e pankreas kök hücre nakli yapacak ekibe kadro açmak için 2’nci kez ilana çıkmış.

Gazi Üniversitesi’nde bir şok iddia daha!

Sabah gazetesinden Safure Cantürk’ün haberine göre, Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber, YÖK ve mahkemenin kararlarını çiğneyerek, Fetullah Gülen'in doktoru Tuncay Delibaş'ın pankreas nakil uzmanı 3 kişilik ekibi için 2'nci kez ilana çıkmış.

Fetullah Gülen'in doktoru endokrin uzmanı Prof. Delibaş, dünyada henüz yapılamayan pankreas kök hücre nakli konusunda uzman...

İleri derecede diyabet hastası olan Gülen'in hayata tutunmasının da ancak bu tedavi ile mümkün olacağı belirtiliyor. Gülen'in durumunu yakından izleyen Delibaş da bu durum üzerine pankras kök hücre nakli konusunda yetiştirdiği 3 kişilik uzman ekibine, çalışmalarını devam ettirecekleri bir üniversite arayışına girmişlerdi.

ADRESE TESLİM İLAN

Paralel Yapı ile adı anılan akademisyenleri hatta devletin zirvesini dinlemekten dolayı TÜBİTAK'tan atılan bilişim uzmanlarını işe almasıyla gündeme gelen Gazi Üniversitesi, Tuncay Delibaş'ın 3 kişilik pankreas uzmanı ekibi için ilk olarak 2013'ün sonunda kadro ilanına çıktı. İç hastalıklar alanında açılan kadroda, "Pankras adacık kök hücre nakli" alanında uzman olma şartı aranıyordu. Bu alanda sadece Gülen'in özel doktoru Tuncay Delibaş'ın ekibi olarak bilinen 3 akademisyen çalışma yürütüyordu. Üstelik ilanla ilgili YÖK'ten izin alınmamıştı. Üniversitede yıllardır iç hastalıklar alanında kadro bekleyen uzmanlar, objektif olmadığını belirterek söz konusu ilanı yargıya taşıdı. İdare mahkemesi, davalı üniversitece getirilen "pankreas adacık hücre nakli ve kök hücre nakli konularında deneyimli olmak" şeklindeki ek koşul için YÖK onayı alınmadığını ve ek koşulun bir kişiyi tarif eder tarzda olduğunu belirtip, hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle anılan işlemlerin iptaline karar verdi. Gülen'in sağlık durumu bu arada hızla kötüleşmeye başladı. Endokrin uzmanı Prof. Tuncay Delibaş, Paralel Yapı soruşturması kapsamında yurtdışına kaçtığı için ekibini Gazi Üniversitesi'nde yerleştirmek istedi. Bu amaçla da İdare Mahkemesi'nin kararını Danıştay'a götürdüler. Danıştay da değiştirilerek yeniden ilana çıkabileceğine karar verdi.

REKTÖRDEN 2'NCİ HAMLE...

12 Temmuz'da rektörlük seçimlerinde aday bile olamayan Prof. Süleyman Büyükberber, giderayak aynı kadrolar için, sadece bir-iki kelime değiştirerek yeniden ilana çıktı. Bayram tatilinde dikkat çekmeden kadroları atamayı planlayan Prof. Büyükberber'in rektör yardımcıları ve hastane başhekiminin de rektör adayı olması dikkat çekiyor. İlanda 'Şahsı tarif eder, adrese teslim' ek özelliklere ilişkin herhangi bir değişiklik yapılmaması da YÖK'ün ve mahkeme kararının çiğnendiği yönünde eleştirilere neden oldu. Akademik camiada, söz konusu ilanın Prof. Büyükberber'in gitmeden önce FETÖ'ye son 'hizmeti' olacağı yorumları yapıldı.

TİP 1 DİYABET HASTASI

Fetullah Gülen'in pankreasına kök hücre nakli yapılmazsa, TİP 1 diyabet hastalığı çoklu organ yetmezliğine yol açacak. Gazi Rektörü Süleyman Büyükberber, Paralel Yapı'ya destek vermekle suçlanıyor.

GÜLEN'İN YANINA KAÇTI

Prof. Tuncay Delibaş, uzun yıllar Dışkapı ve Etlik hastanelerinde yönetici olarak çalıştı. Gülen'in doktoru olarak da bilinen Delibaş, kendisi ve ekibinin araştırmaları için yıllarca TÜBİTAK'tan milyonlarca liralık destek aldı. Son olarak Hacettepe Üniversitesi'nde Teknopark'ının başına getirilen Delibaş hakkında, üniversitenin arazilerinin ve ihalelerinin Paralel Yapı mensubu şirket ya da kişilere peşkeş çekildiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Delibaş, yurtdışına kaçtı. ABD'de, Fetullah Gülen'in her an yanında olduğu iddia ediliyor.

Kaynak:Habertürk

 

adminadmin