Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-05-2017 08:33   Güncelleme : 17-05-2017 08:33

Gençler Vizyonlarını Genişletiyor

Canik Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında Çarşamba, Bafra, 19 Mayıs, Terme'den Canik'e gelen öğrenciler, Samsun'u ve kurumları gezdi.

Gençler Vizyonlarını Genişletiyor

"Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında 4 farklı ilçeden gelen öğrenciler, Canik Kültür Merkezi'nde Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın misafiri oldu. Samsun'un ilçelerinden 3 bin öğrenciyi kapsayan projeye dahil olan öğrencilerle yakından ilgilenen Usta, geleceğin büyüklerine nasihatlerde de bulundu. Gençlere yönelik konuşan Başkan Yardımcısı Alican Usta, Türkiye'nin en büyük gücünün gençlik olduğuna işaret ederek, gençlerin bilgili ve donanımlı olmasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

'GENÇLERİN İSTEKLERİNİ BİLİYORUZ'

Canik Belediyesi olarak en büyük yatırımları eğitim ve gençlere yönelik yaptıklarına işaret eden Usta, "Başkanımız Sayın Osman Genç'in eğitimci kökenli bir başkan olması hem ilçemiz hem de gençlerimiz adına bir şanstır. Yıllarca ben de eğitim camiasında üst görevlerde bulundum. Bu nedenle gençlerimizi çok iyi anlıyoruz ve gençlerimizin isteklerini, eğitimin eksiklerini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla yaptığımız eğitim yatırımlarıyla ilçemizde eğitim şartlarını iyileştirerek, gençlerimizin geleceğe daha iyi şartlarda hazırlanmasını sağladık" dedi.

'GÜÇLÜ GENÇLİK, GÜÇLÜ ÜLKE'

Gençlere yönelik fiziki yatırımların yanında onların gelişimleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de düzenlediklerini ifade eden Usta, "Gençlerimiz için Canik'te her türlü imkan mevcuttur. Canik Belediyesi olarak bizim için gençlik denildiğinde akan sular durur. Biz gençlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerinin ve potansiyellerinin farkındayız. Bu nedenle sizlere büyük görev düşüyor. Potansiyelinizin farkına vardığınızda ve enerjinizi doğru kullandığınızda hem şehrimiz hem ülkemiz için faydalı bireyler olursunuz. Sizler ne kadar bilgili ve donanımlı olursanız, ülkemiz de o derece güçlü olacaktır" diye konuştu.

BELEDİYEYİ GEZDİLER

Vizyon Sohbetleri'nin ardından öğrenciler, Canik Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta ile birlikte ay-yıldızlı hizmet binasını gezen ve Usta'dan binanın teknolojik yapısı ile belediye birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler alan öğrenciler, Canik Belediyesi'nin özellikle gençler ile ilgili çalışmalarını çok beğendi. Samsun’un ilçelerinden toplam 3 bin öğrenciyi kapsayan proje dahilinde Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler, vizyonlarını genişletmeleri amacıyla bazı kurumlarda da incelemelerde bulundu.

adminadmin