Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-11-2016 09:19   Güncelleme : 05-11-2016 09:19

Genç'ten Konferansa Davet

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunluları Cumartesi akşamı saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın konuşmacı olarak katılacağı Yeni Türkiye Konferanslarına davet etti.

Genç'ten Konferansa Davet

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Türkiye Yolunda konferanslarının bu seferki konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan. Milletvekili Karaaslan, Cumartesi akşamı saat 19.00'da Canik Kültür Merkezi'nde Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferanslar serisi kapsamında "Çevre, Şehir ve Kültür Politikaları" konusunu anlatacak. Başkan Osman Genç, tüm Samsunluları konferansa davet etti.

YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞASINA KATKI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetinin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri kapsamında Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi'ne ihtiyaç duyan Yeni Türkiye'nin inşasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkelerin dönüşümde en büyük güç halktır, halkın istemesidir. Bunu tek başınıza gerçekleştirecek gücünüz de yoktur ve bu da zaten yanlıştır. Vatandaşımızı ikna ederek ve gönlünü kazanarak ülkemizi imar edebiliriz. Artık anayasayı millet ve millet adına seçilenler yapacak. Bu anayasa milleti değil, devleti düzenleyecek. Biz de Yeni Türkiye Konferansları ile halkımıza Yeni Türkiye'yi anlatıyoruz" dedi.

TÜM SAMSUNLULAR DAVETLİ

Yeni bin yılın başında her alanda büyük dönüşüm yaşandığına da dikkat çeken Başkan Genç, "Bu nedenle insanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek stratejiler geliştirmeliyiz. Devlet denen mekanizma canlı bir sistemdir. Ve değişime ihtiyaç duyar. Bu sistemi getirecek olan da, yaşatacak olan da insandır. Dolayısıyla ülkemizin dönüşümü için Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi şarttır. Bugün tarihi kodlarımıza yeniden dönmek zorundayız. Bu manada Başkanlık Sistemi bize hiç de uzak değildir. Başkanlık Sistemi Türk milletinin, Türk devletlerinin geninde vardır. Ülkemizin gelişimini ve dönüşümünü ancak hantal olmayan bir sistemle başarabiliriz. Bu nedenle bu konferanslarımızı önemsiyorum. Tüm halkımızı Cumartesi akşamı konferansımıza bekliyoruz" diye konuştu.

 

adminadmin