Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2015 20:30   Güncelleme : 19-09-2015 20:30

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışı

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla açıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası açılışı

GİRESUN (AA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla açıldı.

Hisarcıklıoğlu, Taşbaşı mevkisindeki binanın açılışında yaptığı konuşmada, Giresun'da böyle bir hayırlı hizmet için açılış töreninde bulunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Giresun tüccar ve sanayicisinin vizyonunun bu binada görüldüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bu tarihi eseri Giresun'a kazandırarak, tarihteki işlevine tekrar döndürerek Giresun kültürüne yapmış oldukları bu katkıdan dolayı huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Hisarcıklıoğlu, Odanın, hizmet bakımından iyi bir mevkide olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uluslararası Akreditasyon Kurumu tarafından, özellikle bütün dünyadaki oda ve borsa sistemini aynı oteller gibi yıldızlayan bir sistemde oda hizmetlerinin yapılmasında fayda vardır. Bu kapsamda baktığınız zaman Giresun Ticaret ve Sanayi Odasının vermiş olduğu hizmet standardı Paris, Berlin ticaret, sanayi odalarıyla eş değer, yani beş yıldızlı. Başta bu hizmet anlayışından dolayı emeği geçenleri kutluyorum."

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise şu günlerde yaşanan özellikle siyasi belirsizlik gibi görünen tabloyu çok olumsuz veya karamsar bir bakış açısıyla değerlendirmemek gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin gerçekten demokratik standartların ve kuralların işlediği bir ülke olduğunu belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Hiçbir siyasi sorun havada kalmıyor, çözülüyor. Sadece zamana ihtiyacımız var. İnşallah yine milletimizin önümüzdeki dönemde demokrasiye sahip çıkarak kendi iradesinin yönetime yansıması sağlayacak, 1 Kasım seçimleri yine önümüzde. Dolayısıyla en iyi kararı yine millet verecektir, dolayısıyla yatırımcılarımızın bu dönemi çok aşırı bir olumsuzluk dönemi ya da bir fetret dönemi gibi değerlendirmemesi gerekir. Hiçbir sorun yok, elbette yatırımcı siyasi belirsizlik noktasında bir kaygısı, kuşku varsa bunu yatırım kararlarına yansıtır. Bu son derece doğaldır. Ama siyasi belirsizlikle ilgili bir sıkıntı olmayacak. Çünkü demokrasiye ilişkin kuralların çalışmadığı, çalıştırılamadığı ülkelerde bunlar sorun olabilir. Ama Türkiye gibi sayısız kereler bunu, olgunluğunu ispat etmiş bir ülkede olmaz, olmayacaktır. Bunu en kısa zamanda önümüzdeki günlerde inşallah hep birlikte göreceğiz."

Açılışa, Vali Hasan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı, CHP Milletveki Bülent Bektaşoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Hasan Çakırmelikoğlu ile davetliler katıldı. 

Açılışın ardından Hisarcıklıoğlu, inşaatı devam eden Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası'nı ziyaret ederek bilgi aldı.

Rifat Hisarcıklıoğlu, daha sonra Bulancak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

adminadmin