Türkiye
Giriş Tarihi : 23-08-2013 12:07   Güncelleme : 23-08-2013 12:07

HABER GAZETESİNDEN AYRILDIM…

Samsunsporla ilgili Haber Gazetesinde Yorum Farkı Köşesinde, Köşe yazıları yazan Ercüment Gül Suat Kılıç'ın Avukatları tarafından Haber Gazetesine gönderilen yazı ile Haber Gazetesi Ercüment Gül ile yollarını Ayırdı. Ercüment Gül konu hakkında açıklamalarda bulundu.

HABER GAZETESİNDEN AYRILDIM…
HABER GAZETESİNDEN AYRILDIM…
 
Sevgili okurlar yıllardır Haber Gazetesin’de “Yorum Farkı” isimli köşemde yaptığım spor yorumları ile sizlerle birlikte oldum.

Bu uzun süreçte yazdığım yazılarla genelde siz okurların büyük takdiri ve ilgisini gördüm.

Sanırım bunun en önemli nedeni her zaman objektif, cesur ve gördüğümü yazma çabası içinde olmamdı.

Geçenlerde yine Haber Gazetesi’ndeki köşemde “Yeni AVM” başlıklı bir köşe yazımın içeriğinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yeni stadyum temeli atma törenine Samsunspor taraftar guruplarının katılmaması üzerine bunun nedenlerini sizlerle maddeler halinde paylaşmıştım.

Önceki gün Haber Gazetesi’ne bakan Suat Kılıç’ın avukatı tarafından noter kanalı ile bir tekzip yazısı gönderildi.

Tekzip istenen yazısında “Yeni AVM” başlıklı tarafımdan yazılan metnin içeriğinin bakan Suat Kılıç’a haksız eleştiri ve küçük düşürücü yorumlar olduğu belirtiliyor ve gazetenin bu konuda tekzip yayınlanması isteniyordu.

Bu durumu bana ileten Haber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Necdet Uzun kendisini konu ile ilgili bakan Suat Kılıç’ın da aradığını da belirterek Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez’in “bundan sonra Ercüment Gül ile çalışmak istemediklerini” söylediğini bana iletti..

Bende söz konusu “Yeni AVM” yazımdan sonra ki gelişen olaylar ve sonrasında böyle düşünen bir gazete yönetim kurulunun hakkımda verdiği karara saygı gösterip hemen orada bir istifa dilekçesi yazıp işi uzatmadan Haber Gazetesi’’nden kendim istifa etmeyi tercih ettim.

Bana yakışanda buydu zaten.

Haberin kaynağı:

http://www.samsunsportv.net/2013/08/suat-klc-ercument-gulu-isinden-ettirdi.html

SAMSUNSPORTV.NET
 
İşte Ercüment Gül ile haber Gazetesi’nin yolları ayıran yazı:

YENİ AVM 
 
Önceki gün Samsun’un 33 bin küsurluk yeni stadyumunun temeli Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından atıldı.

Bakan Suat Kılıç yeni stadyum projesini  geçen yıl ilk açıklandığında stadın  ismini “Stadyum Samsun” olarak  belirtmiş, gelen tepkiler sonrasında sanırım  “Samsun Arena “olarak değiştirmiş  derken  önceki gün yine Bakan Kılıç temel atma töreninde yaptığı  konuşmada stadyumun isiminin çok şükür ki  yine Samsun 19 Mayıs Stadyumu olarak devam edeceğini söyledi.

Doğru olan da buydu zaten.

Öte yandan yeni stadyumun temel atma törenine katılmayan Samsunspor taraftar grupları ise o güne damgasını vuran başka bir konuydu.

Zira Bakan Suat Kılıç konuşmasına bile törene katılmayan taraftar gruplarına sitem ederek başlamıştı.

Şimdi gündeme oturan bu konuda sesli olarak düşünmek istiyorum ve soruyorum “Samsunspor taraftar grupları neden o gün yeni stadyumun temel atma törenine gelmedi?

Ben size cevabını vereyim.

1- Hatırlayın önceki sezon Samsunspor Süper Lig'in son karşılaşması olan Sivasspor maçında Bakan Suat Kılıç Samsun’da olduğu halde bu karşılaşmaya gelmemişti.

Düşünün bir şehrin spor bakanı o şehrin futbol kulübünün son hayati maçına hem de o an o şehirde olduğu halde gelmiyorsa; buna dünyanın her yerindeki taraftar tepki gösterir.

2- Yine  Samsunspor’un kaderini belirleyen o hayati son Sivasspor karşılaşmasına  o sezon Samsunspor’un oynadığı 2    lig karşılaşmasında da göz göre göre verdiği kararlarla Samsunspor’un hakkını adeta gasp eden hakem  Hüseyin Göçek'in gönderilmesi ve sonrasında buna büyük tepki gösteren taraftar gruplarının feryatları arasında Samsunspor'un göz göre  tekrar PTT 1. Lige gönderilişi…

Sonuçta bir spor bakanının şehrinin takımıydı Samsunspor. Adil bir hakem atanabilirdi.

3-Yine geçen ay ülkemizde düzenlenen U-20 Dünya Kupası  karşılaşmaları Karadeniz'in iki ili Trabzon ve Rize’de oynanırken; Samsun yine her konuda olduğu gibi avucunu yaladı.

”Yok efendim bu şehirler çok önceden belirlenmiş” savunması ile bu taraftar, şüphesiz ikna olmadı.

4-Yeni yapılması planlanan 33 bin kişilik stadyumun ya da bitmiş spor komplekslerinin oturma koltuklarının Samsunspor’un renkleri olan kırmızı beyaz olmasını ısrarla isteyen hatta sürekli gündeme getiren  bu  taraftar gruplarına kulak verilmedi.

Bölgesel milliyetçilik olmazsa neden Trabzon’daki yeni yapılan stadyum ve tüm spor komplekslerinin oturma koltukları Bordo- Mavi?

5-Türk futbolunda son yıllarda başta İstanbul olmak üzere birçok şehirdeki stadyumlarda her hafta büyük şiddet olayları yaşanırken; özellikle bu konuda çok duyarlı Samsunspor taraftarı geçen yıl hiç de hak etmediği günler yaşadı. Bakan Kılıç, söz konusu karşılaşmada 90 dakika boyunca tahrik edilen ve sonrasında maç sonu mağdur olan Samsunspor taraftarının  bu durumuna bile “ bölgesel milliyetçilik” gözü ile yaklaştı.

6-Samsunspor uzun bir süredir yani 2006 yılından bu yana ligde hep yaşam mücadelesi veriyor.

 Oysa diğer kulüplerin bulunduğu şehirlerin bakanları ve milletvekilleri her transfer döneminde yeni futbolcu imza törenlerinde aynı masada hazır bulunup basına fotoğraflar bile vermekten çekinmiyor. Türk futbolunda daha dünkü Kayseri’nin bile artık Süper Lig'de 2 takımı var.

7- Geçen sezon PTT 1. Lig'de küme düşmekten son anda kurtulan Samsunspor, yine bu sezon da  şu anki durumu ile  bu ligden küme düşmeye ilk aday takımlardan biri olarak görüntü veriyor.

Yani Samsunspor taraftarının içi yüreği her zaman olduğu gibi yine bu sezon da kan ağlıyor. Böylesi umutsuzluğa yelken açmış , küstürülmüş, bezdirilmiş taraftar, yeni stadyumun temel atma törenine gelip de ne yapsın. Sevinsin mi?
Sonuç olarak anlatmak istediğim; Samsunspor ve taraftarı  olmadan yeni yapılacak 33 bin kişilik stadyum eninde sonunda iyi bir AVM olmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Samsunspor yoksa taraftar da olmayacaktır.

İnşallah yanılayım ama şimdiden yeni AVM şehrimize hayırlı olsun.
 
Haber Gazetesi Gül’ün yazısını henüz sitesinden kaldırmamış.

İşte lingi:

http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/ercument-gul/4980/yeni-avm-/
adminadmin