Eğitim
Giriş Tarihi : 26-03-2021 07:44   Güncelleme : 26-03-2021 07:44

Hafızlık Ortaokulu Meyvelerini Vermeye Başladı!

Emine Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılan ve ilimizde ilk olma özelliğine sahip olan yabancı dil ağırlıklı proje imam hatip ortaokulu ve örgün eğitimle birlikte hafızlık proje imam hatip ortaokulu’ndan hafızlık sınıfımıza kayıt yaptıran 18 öğrenciden 14’ü içinde bulunduğumuz salgın sürecine rağmen hafızlıklarını tamamladılar.

Hafızlık Ortaokulu Meyvelerini Vermeye Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Okul-Kur'an Kursu iş birliğine dayalı "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" uygulaması iki yıl önce okulumuzda başlamıştı.

Öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması; millî, manevi, ahlâkî, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesinde Kur'an ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanılması, hafızlıkla akademik öğrenmenin beraberce yürütülmesi projenin hedeflerindendir.

5. Sınıfta hafızlığa hazırlık, 6. Sınıfta ise hafızlık eğitimi alan ve aynı zamanda okul derslerinden de geri kalmayan öğrencilerimiz 6. Sınıf düzeyinde ilimizde yapılan ortak sınavlarda özel okullar da dahil tüm okullar arasında il birincisi olarak akademik başarıda da zirvede olduklarını ispatladılar. Halen 25 öğrencinin hafızlığa devam ettiği okulumuzda 20 öğrenci de hafızlığa hazırlık eğitimi almaktadır. Okulumuza her yıl 4. Sınıf öğrencileri arasından sınavla hafızlık eğitimine kabiliyeti olan 20 öğrenci seçilmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN