Samsun Haber
Giriş Tarihi : 09-11-2016 10:35   Güncelleme : 09-11-2016 10:35

Havza belediyesi’ne chp’li kardeş belediye!

Samsun’un Havza İlçe belediyesi uzun yıllardır AK Partili bir belediye başkanıyla yönetilmesine rağmen CHP’den kardeş belediye seçti.

Havza belediyesi’ne chp’li kardeş belediye!

Türkiye'de postacıların dahi zaman zaman ismini karıştırdıkları Edirne'nin Havsa ilçesi ile Samsun'un Havza ilçesi belediyeleri sonunda 'Kardeş Belediye' için ilk adımı attı.

Tarihi Kentler Birliği Edirne Semineri dolayısıyla kente gelen Havza'nın AK Partili Belediye Başkanı Av. Murat İlkiz ile Havsa'nın CHP'li Belediye Başkanı Oğuz Tekin, aynı masada buluştukları öğle yemeğinde düğmeye bastı...

Havza belediye meclisinde karar hakkında yapılan değerlendirmelerde kardeşliğin Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın tavsiyesi olduğunu belirten Havza'nın AK Partili Belediye Başkanı Av. Murat İlkiz, Havsa'nın CHP'li Belediye Başkanı Oğuz Tekin ile Cumartesi günü sona eren toplantının ardından Lalezar'da verilen öğle yemeğinde ayna masada buluştu.

Başkan Tekin, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu masadaki fotoğrafı facebook'taki hesabında paylaşırken, kardeş belediye için ilk adımı attıklarını kaydetti.

Milletvekili Bircan da yine facebooktaki hesabında, “Edirne Havsa ve Samsun Havza İlçe Belediyeleri kardeş Belediye için ilk protokolü yaptık” diye yazdı.

Samsun Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, 2004 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. İkiz, 55 yaşında evli ve 5 çocuk babası.

Edirne Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de 2009 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Tekin, 51 yaşında evli iki çocuk babası.

adminadmin