Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-03-2023 16:45   Güncelleme : 31-03-2023 16:45

Havza’da orman sevgisi tiyatroyla aşılandı

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün Havza Gençlik Merkezi, Havza Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliğinin katkıları ve Havza Yerel Eylem Gurubu Derneği’nin destekleriyle planlanan ‘Ormanlar Yok Olmasın’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Havza ilçesinde genelinde eğitim gören ilkokul ve anaokulu öğrencileri 29-30 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenen tiyatro etkinliğinde bir araya geldi.

Havza’da orman sevgisi tiyatroyla aşılandı

EĞLENCELİ ZAMAN GEÇİRİLDİ

İris Sanat Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen oyunu 5 seans olmak üzere toplamda 2 bin 150 öğrenci izleme imkanı buldu. Havza Belediyesi Kültür Merkezi’nde oynanan oyunda çocuklara orman ve ağaç sevgisi aşılandı ve eğlenceli vakit geçirildi. Program sonunda Havza Orman İşletme Şefliği aracılığı ile her öğrenciye dikmeleri için 1’er çam fidanı hediye edildi. Ayrıca Havza Yerel Eylem Grubu’nun destekleriyle öğrencilerle ikramda bulunuldu.

 

ÇOCUKLARA FİDEN DAĞITILDI

Oyunun ana temasının orman ve ağaç sevgisi olması, geçtiğimiz haftanın ‘Orman Haftası’ olarak kutlanması, program sonunda fidan dağıtımı yapılması ve 27 Mart Dünya Tiyatro günü sonrasında Havza ilçesinde genelinde eğitim gören ilkokul ve anaokulu öğrencilerinin tiyatro izlemeleri planlanan çalışmanın çocuklarımızın farkındalığının artırılmasını amaçlandı. Program sonunda öğrenci ve öğretmenlerden olumlu geri dönüşler alındı. Programda emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz. Gençlik merkezlerimiz geleceğin yeteneklerinin, sanatçılarının, mucitlerinin, sporcularının kısacası tüm gençlerin yanındadır.

Recep YAZGANRecep YAZGAN