Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2024 13:22

Havza’da Rekor Oyla Seçimi Alacağız

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan adayı Av. Murat İkiz, adaylığının açıklanmasının ardından başlattığı ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Havza’nın kırsalda bulunan 81 mahallesini geçen hafta itibariyle ziyaret eden başkan adayı İkiz, kırsal mahallelerde 2’nci tura başladı.

Havza’da Rekor Oyla Seçimi Alacağız

Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye başkan adayı Av. Murat İkiz, adaylığının açıklanmasının ardından başladığı seçim çalışmalarında Havza’nın 81 kırsal mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde vatandaşların gösterdiği ilgiden son derece mutlu olan başkan adayı İkiz, “Vatandaşlarımız bizi, biz vatandaşlarımızı özlemişiz” dedi.

2004 -2019 yılları arasında 15 yıl süre ile Havza Belediye başkanı olarak görev yapan Av. Murat İkiz, bu süreçte ilçede yaptığı hizmetlerle vatandaşlar tarafından ‘Efsane başkan’ olarak adlandırılıyor. Siyasete bir dönem ara veren Av Murat İkiz, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı Ak Parti belediye başkanı adayı olarak seçimlere girecek.

“Havza’da rekor oyla seçimi alacağız”

Bundan önceki seçimlerde Ak Parti adayı olarak 3 dönem görev yaptığını ifade eden İkiz, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere bu sefer Ak Parti ve MHP’nin ortak adayı olarak Cumhur İttifakını temsilen katılacağını söyledi. Adaylığının açıklanmasının ardında hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına başlayan İkiz, Havzanın kırsalda bulunan 81 mahallesini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara yeni dönemde yağacağı hizmetler hakkında bilgiler veren İkiz, yeni dönemde daha çok istihdama yönelik çalışmalar ile Havza’da işsizliği bitireceğini kaydetti. Başkan adayı İkiz, “ Şuan kırsal mahallelerimizin ziyaretlerini geçen hafta tamamladık. Bugün ikinci tura çıktık. Vatandaşlarımızın Cumhur İttifakına ve şahsıma olan güvenlerini yerinde görmek bizi çok mutlu etti. 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde Allahın izni ile rekor bir oyla yeniden başkan seçileceğimizi görüyorum” şeklinde konuştu.

“Seçim sürecinin tamamlanarak hizmet sürecinin başlamasını bekliyoruz”

Gündüz Havza ilçe merkezinde vatandaşları iş yerlerinde ziyaret edem Cumhur İttifakı Ak Parti Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz, akşamda ikinci tur kapsamında kırsalda bulunan Sivrikese mahallesine geldi. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan İkiz, burada yaptığı açıklamada sabırsızlıkla seçim sürecinin bitmesini ve hizmet sürecinin başlamasını beklediğini söyledi. İkiz; “İlçemiz yıllarca göç verdi ve artık buralarda görüyoruz ki gençler gurbetin yolunu tutmuş. Bu dönem buna son vereceğiz. Artık tersine göçün startını veriyoruz. 2004 yılında temellerini attığım OSB’de fabrikalar üretime başladı. Yeni fabrikalar geliyor. Talepler o kadar arttı ki biz yeni dönemde OSB’de yeni yer tahsisleri için çalışmaları hızlandıracağız. Sadece OSB’de 10 bin insanımıza iş sağlayacağız. Termal Turizm’de de çok önemli çalışmalar yapacağız. Önceki dönem temellerini attığımız bin 500 yatak kapasiteli Hattuşa Termal Tatil köyü yıl sonu itibariyle faaliyete başlıyor. Bizim için artık Havza’da termalde ilçeye gelir getirecek proje dönemi başlıyor. Havza’da hamamcılığa dayalı termal turizmi bitireceğiz. Amacımız ilçemize her yıl beş yıldızlı bir termal otel kazandırmak. Buralarda oluşacak istihdam ile gurbetten gençlerimiz memleketine dönüş yapacak Sanayi ve turizmde sağlanan gelişme bizim nüfusumuzu 40 binlerden 70-80 binlere çıkartacak. Bu nedenle biz artık şehrimizi 100 bin nüfusa göre yeniden planlayacağız” dedi.

 

adminadmin