Genel
Giriş Tarihi : 29-05-2018 11:33   Güncelleme : 29-05-2018 11:33

HD(P)KK Yıktı Kayyım Yaptı!

PKK destekçisi HDP’nin yağmaladığı Tunceli, 11 aylık kısa bir sürede Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından baştan inşa edildi.

HD(P)KK Yıktı Kayyım Yaptı!

İstihdamda 81’inci sırada yer alan Tunceli, ilk 10’a girerken şehre yatırım yapılmasıyla terör örgütüne katılım da olmadı.

PKK terör örgütü ile siyasi partisi HDP’nin yıllarca sömürü altında bulundurduğu Tunceli’ye kayyım atandığı günden beridir şehir adeta baştan inşa edildi. 11 ay önce Tunceli Valisi olarak göreve başlayan ve belediyeye kayyım olarak atanan Tunceli Valisi Tuncay Sonel göreve başladığı günden beri şehri cazibe merkezi haline getirdi. İstihdam sıralamasında Türkiye’nin en başarısız ili olan Tunceli’yi 11 ay içerisinde ilk 10’a taşıyan kayyım şehre yatırımcıları davet ederek 2 bin 500 kişiye iş ve aş verecek hale getirildi. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla inlerine girilen teröristlerin takibi ve yol güvenliği için Kovancılar-Tunceli yolunu 158 kamera ile 41 ayrı noktadan 7/24 izlendiğini söyleyen Tuncay Sonel, önemli açıklamalarda bulundu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ DESTAN YAZIYOR

İçişleri Bakanlığı’nın en çok arananlar listesinde bulunan üst düzey PKK’lı teröristlerin Tunceli’de etkisiz hale getirildiğine dikkat çeken Sonel, Yaklaşık 11 aydır Tunceli’de hem Valilik görevini hem de Belediye Başkanlığı görevini yapıyoruz. Tunceli’nin terörle değil Munzur Nehri’nin doğal güzellikleriyle, misafirperver insanlarıyla anılmasını istiyoruz. Teröristlerin girilemez dediği dağlarda terö- ristle mücadele çok iyi bir şekilde devam ediyor. Kahraman güvenlik güçlerimiz mücadele sırasında destan yazıyor. İçişleri Bakanlığımızın listeye aldığı birçok sözde lider kadrosunda bulunan teröristler Tunceli’de etkisiz hale getirildi. Şehrin ve bölgenin gü- venliği için koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.

RAPOR TUTUP ÇÖZÜM ÜRETTİLER

Rapor tutup şehit aileleri, gazi, yetim ve öksüz çocuklar, engeli olan vatandaşlarımızın tespiti ile ilgili Tunceli’de Kayyım Sonel ilk olarak saha çalışması başlattı. Yaklaşık ilk 7 aylık süre içerisinde kapı kapı dolaşarak analiz yapan yetkililer şehri baştan inşa etmek için kollarını sıvadı. Çalışmalarının meyvesini yeni yeni toplamaya başladıklarını söyleyen Sonel şöyle konuştu: “Başta yetim ve öksüz çocuklarımızı, kenar mahallelerimizi ve 7 ilçede bulunan tüm esnafımızı ziyaret ettik. İlk 6-7 ay içerisinde 88 şehit ailesine, 55 gaziye, 2529 engeli olan vatandaşlarımıza, 279 yetim ve öksüz evlatlarımıza ulaştık. Göreve geldiğimiz günden beri düzenli bir şekilde onları ziyaret ederek Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını onlara göstermeye çalıştık. Hem de vatandaş- larımızın sorunlarını çözmeye çalıştık. Göreve geldiğimizde Tunceli’de yaşayan şehit aileleri, gazi, engelli ve yetim ve öksüz çocuklarımızın listesini istedim ancak düzenli bir veri tabanı yoktu. Uzman bir ekip kadrosuyla ev ev ziyaretler yapılarak, raporlar oluşturuldu.”

İŞSİZLİĞİ BİTİRDİ İHRACATA BAŞLADI

Türkiye’de işsizlik oranının en yüksek olduğu Tunceli’ye yatı- rımcıları davet ederek yöre halkı- nın çalışmasını sağlayan Tuncay Sonel tekstil dünyasın tanınan isimlerini Tunceli’de fabrika açmaları için ikna etti. Şehri, 11 aylık çalışma içerisinde istihdam sağlamada Türkiye’de ilk 10’a sokan Sonel, “Şu an Tunceli’ye 3 tekstil fabrikası kurarak 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş imkânı sağlıyoruz. Ayrıca Tunceli’de ilk defa bir fabrikamızdan yılda 85 milyon euro ihracat başlatıyoruz. Dikkat edin bu yalnızca bir fabrikadan Türkiye’ye getirilen kazanç. Şuan Tunceli’ye 4’üncü fabrikamızı açmaya hazırlanıyoruz. 11 ay içerisinde yürüttüğümüz çalışmalar içerisinde Türkiye’de istihdam sağlayan ilk 10 il arasına girmiş bulunmaktayız. Yatırımcıya arsa temin ettik ve bir yıl boyunca çalıştırdığı işçilerin yiyecek ile ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” dedi.

İhale yöntemiyle yürütülecek festivalde getirilecek sanatçılara 1 milyon lira para verileceğini öğrendiğimde olaya müdahale ederek bu paranın daha faydalı işlerde harcanması gerektiğine karar verdim. Bu paranın üzerine iş dünyasından 848 bin lira bularak Tunceli’de ailesi ikamet eden ve dışarıda öğrenim gören bin 155 öğrenciye burs vermeye başladık. Ayda 200 lira ile 8 ay boyunca öğrencilerimizin ceplerine para girmesini sağladık. Lise son sınıf öğrencisi 632 çocuğumuz için özel uçak kiralayarak İstanbul ve İzmir’e üniversiteleri yerinde görmeye gönderdik. Yine İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde Tunceli’de başlayan ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Afyonkarahisar, Denizli ve Aydın illerine binlerce öğrenci gönderdik.” şeklinde konuştu.

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR TAKİP EDİLİYOR

Yapılanlar bunlarla da sona ermedi. Türkiye’nin hangi ilinde olursa olsun hayatını kaybeden Tuncelili vatandaşlar belediye olarak Türk Hava Yolları ile anlaşma çerçevesinde ücretsiz bir şekilde cenaze nakil işlemlerini karşılıyor. Yine şehirde bebek olduğu zaman hem belediye hem de valilik olarak bebeğe altın, anneye çiçek ve ilk 6 aylık bebeğin ihtiyaçları karşılanıyor. Yine yılın belirli gün ve haftalarında değil hatırlanmak bir gün değil her gün projesiyle yılın her günü Tunceli’de bulunan 2 bin 529 engeli olan vatandaş- ların ihtiyaçlarının giderilmesi için ekiplerimiz her daim sahada çalışmalarını yürütüyor.

TERÖRE KARŞI KAMERALI ÖNLEM

Tunceli sınırları gece gündüz kameralarla izleme altına alındı. Belediyecilik anlamında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan ve bakanların çok ciddi katkıları olduğunu söyleyen Sonel şöyle konuştu:

“Yıllardır sorun halinde olan Tunceli-Pülümür-Erzincan yolunun yapımı için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 1 milyon liraya yakın ödenek aktarıldı. İnşallah yol İnşaatı kısa sürede başlayacak. Bu güzergâha ayrıca güvenlik kuleleri yapıyoruz. Tunceli-Kovancılar güzergâhı da 158 kamera ile 41 ayrı noktadan 24 saat boyunca izleniyor. Bu sistem sayesinde terör örgütünün belini bir kez daha kırmış bulunuyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinden uygulamaya getirdiğimiz sistemle ilgili yardım talebinde bulunanlar oluyor.”

HDP ÇALDI KAYYIM DAĞITTI

Tunceli’ye kayyım olarak atanmadan önce HDP yönetimi bir takım projeleri yapacağı yönünde vaatlerde bulunmuş ancak hiçbiri yerine getirilmemiş. Belediyenin yüzde 85’lik bütçesi personele dağıtılarak adeta mali bütçeyi çökme noktasına getirdiler. Kayyım Sonel, kayyımdan önce belediye kasasında bulunan paranın 17 milyon, borcun ise 18 milyon olduğunu belirterek şunları söyledi: “11 aylık görev süresinde Tunceli’ye çıkardığımız iş 226 milyon tutarında. Yüzme havuzları, Munzur Nehri kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi, yüzme havuzu, iskele, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklar, asma köprüler, Kent Meydanı, Sanat Sokağı, Çay Keyfi sokağı, Demiroluk Virajı’nın düzenlenmesi, şehir geçişinin 9 km’lik kısmının dekoratif ışıklandırması, hayvan barınağı, kreş gibi birçok proje gerçekleştirildi. Bizden önce yılda 10 bin metrekare asfalt o da kürek ve greyder ile dökülürken biz bunun 95 katı yani 950 bin metrekare sıcak asfaltı aldığımız Finisher ile daha düzenli döküyoruz. Hem şehri baştan inşa ettik hem de belediyeyi zarara uğratmadık.”

TUNCELİ HALKI KAYYIM DEVAM ETSİN İSTİYOR

Yöre halkı şehre yapılanların ardından kayyımun devam etmesini istiyor. Hem belediye hem de valilik aynı kişi tarafından yönetilince şehri güzelleştirmek için engel tanımadan sorunsuz bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Sonel, “HDP yönetimi buradayken yılda 10 bin metrekare asfalt, kürek ve greyder ile dökülüyordu. Biz ise Finisher ve tır alarak yılda 950 bin metrekarelik alana asfaltlama işlemi gerçekleştireceğiz. İstihdamdan eğitime, esnaflarımızdan kenar mahallerimize kadar gidilmeyen yer kalmadı.” dedi.

Atakan Irmak/ Diriliş Postası

 

adminadmin