Hayır, kinaye yapmıyorum. Kendileri yazıp söylüyor, "Cumhurbaşkanı hepimizi kucaklamalı." diye.
Şişirilmiş seçim anketlere güvenip azanlar, şimdi bizlerden sevgi istiyorlar.
Çoluk çocuğumuza kadar sövenler, "Seçim döneminde olur böyle şeyler" dememizi ve unutmamızı bekliyorlar.
Herhangi bir ahlâkî vasıf taşımadıkları için yüzsüzlükte de sınırları yok.
Geçen haftaki seçimi bu güruh kazansaydı neler olacağını tahmin etmek zor değil. 100 yıllık mâziyi bilenler bunların 1 hafta içinde sokakları bizlere dar edeceklerini de bilir.
Cuma günkü "Referandumdan helalleşme geçmedi"başlıklı yazımda halkın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' palavrasına oy vermediğini yazmıştım.
Helalleşme karşılıklı olur. Bu güruhun Müslüman Anadolu halkının üzerinde ne hakları var ki, helal edecekler? Olacak olan helalleşme değil hesaplaşma. Ve hesabı soracak olanlar da bizleriz. Onlar 20 yıllık Ak Parti iktidarının hesabını sormanın hayalini kuruyorlardı. Bizim ise hesabını soracağımız bir 100 yıl var.
Hesap sormayı geciktirdikçe malum güruh daha da azıyor, pervasızlaşıyor. Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu'nun ifadesiyle, bizim kesimde efendilikle pısırıklık karıştırıldığından azgın güruh kendinde güç vehmediyor.
Oysaki bir "Kes ulan"lık canları var. Hatırlarsınız, Erdoğan Başbakan olduğu dönemde katıldığı Milli Güvenlik Kurulu'nda 28 Şubat günlerinde olduğu gibi konuşan bir komutana "Kes ulan" demişti ve köhnemiş Türkiye'nin değişimi o gün başlamıştı.
Madem mikroba merhamet hastaya zulüm.
Madem hak edene hakkını vermek adalet.
O zaman Türkiye'nin yeni yüzyılında ilk iş geçmiş yüz yılın hesabını görüp, o meşum devri kapatmalıyız ki, Yeni Türkiye'ye eskinin mikroplarını taşımayalım.
Adalet gecikmez tez verilmeli.
Eski Türkiye'nin azgın güruhunu bir daha Müslüman Anadolu halkına parmak sallamayacak duruma getirmek herkesin vazifesi.
Halk reyini verdi, şimdi icraat görmek istiyor!
Sandıktan, sahte helalleşme değil hesaplaşma çıktı.
Kaynak: Yakup KÖSE - STAR