Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2019 11:55   Güncelleme : 20-04-2019 11:55

İkinci Kozmik Oda Skandalı!

Ekrem İmamoğlu, ilk iş olarak İstanbul’un gizli bilgilerine el attı. İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi veri tabanının kimliği belirsiz 3 kişi tarafından kopyalanmasını istedi. Bilgilerin nereye gönderileceği ise bilinmiyor!

İkinci Kozmik Oda Skandalı!

Yüksek Seçim Kurulu’nun AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itiraz hakkı kapsamındaki seçim yenileme talebini kabul etmesi durumunda elindeki mazbata geçersiz hale gelecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangından mal kaçırırcasına hamlelere başladı. İmamoğlu, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, 2 belediye müfettişinin dışında kimliği belirsiz 3 kişiyi daha İBB ve tüm kuruluşlarına ait tüm elektronik kopyalanması konusunda yetkilendirdi. İmamoğlu’nun görevlendirildiği 3 kişinin kimlikleri, nerede çalıştıkları, kiminle bağlantıları oldukları bilinmiyor. Ayrıca söz konusu kişilerin herhangi bir güvenlik soruşturmasından da geçmemiş olması devletin güvenliğine yönelik olarak kaygıları derinleştiriliyor.

SAYIŞTAY İNCELEDİ

İmamoğlu’nun kopyalanmasını istediği veri tabanı Türkiye’nin en önemli arşiv ve bilgilerine sahip. Veri tabanında geçmiş 10 yılda yapılan tüm işlemlerin kayıtları mevcut. İmamoğlu ve yandaşları veri tabanında “Yolsuzluk arayacağız” algısı yaratsa da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm hesapları, gelir ve giderleri Sayıştay tarafından incelendi ve yolsuzluğa dair herhangi bir bulguya rastlanmadı. İmamoğlu’nun FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimindeki gibi sahte belgeleri kamuoyunun önüne sunması muhtemel bir seçenek.

İSTANBUL’UN HER ŞEYİ VAR!

İmamoğlu’nun sahip olmak istediği veri tabanında İstanbul’daki tüm yapıların bilgisi var. Aynı şekilde uyduların göremediği alanlarla ilgili detaylarda mevcut. Tüm finans kuruluşlarının kasa bilgileri bile veri tabanında bulunuyor. Veri tabanının önemli bir özelliği de geçmiş 10 yılın kayıtlarını bulunduğu gibi gelecek yıllara yönelik projeleri de barındırması. İstanbul’un tüm yer altı kaynakları, ulaşım ağları, yapılması planlanan çalışmaların tamamı İmamoğlu’nun kopyasını istediği veri tabanında mevcut. Aynı şekilde savaş, terör saldırısı ya da devlet büyüklerine yönelik suikast girişimlerinde saklanılacak alanlarla ilgili verilere ele geçirilmek istenen bilgiler arasında.

GİZLİ BELGELER MEVCUT

İmamoğlu’nun el uzattığı veri tabanı doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenliğini ilgilendiriyor. Veri tabanı Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı’na yönelik çokça belgeyi barındırıyor. Ayrıca veri tabanının MİT ve Emniyet tarafından da kullanıldığı biliniyor. Veri tabanındaki gizli belge ve yerleşkelerin terör örgütleri ya da yabancı istihbarat yapılarının eline geçmesi Türkiye’nin bekasına tehdit oluşturacak öncelikli unsurlardan. Ayrıca İmamoğlu’nun veri tabanını incelemek yerinde kopyalanmasını istemesi kafalarda derin soru işaretleri oluşturdu.

FETÖ DE YAPMIŞTI

Öte yandan veri tabanında 80 bin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanın özel bilgileri de mevcut. Aynı şekilde İmamoğlu, İBB Alo 153’ü sadece bir yıl içerisinde arayan 7 milyon İstanbullu’nun bilgilerine de ulaşmış olacak. Daha önce de işgalci terör örgütü FETÖ, KHK ile kapatılan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki dinlemeler, devlete sızdırdığı teröristleri vasatıyla elde ettiği tüm verileri Amerika’ya doğrudan CIA’e göndermişti.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin