Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-11-2022 12:44   Güncelleme : 28-11-2022 12:44

İlçeye Değer Katacak Projeleri Anlattı

​ İlkadım için ilçe halkıyla istişarelerde bulunarak çalışmalarını yönlendiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Vatandaşlarımızdan asla kopmayacağımızın sözünü daha ilk günden vermiştik. Bugüne kadar da her platformda halkımızla omuz omuza çalışarak ortak akılla projeler üretmeye ve bunları hayata geçirmeye öncelik verdik” diye konuştu.

İlçeye Değer Katacak Projeleri Anlattı

 

Pandemi öncesinde de gerek esnaf ziyaretleri gerek vatandaşlarla her fırsatta bir araya gelerek hasbihal eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,Yakut sitesi sakinleriyle düzenlenen programda bir araya geldi. Kahvaltı etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Demirtaş,“ Bugün sizlerle bir arada olmak beni çok mutlu etti. Öncelikle programa iştirak eden herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanı olarak yetkim dahilinde olan konularla ilgili ilçemizde yaşayan her vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerimizi sizlere sunma gayretinde olduk olmaya da devam edeceğiz. Benim için insanların hangi partiden olduğu hangi kimlikten olduğu önemli değil. Bizim için insanın insan olması önemlidir. Bu sebeple imkanlarımızı yetkimiz olduğu sürece her yere ulaşmaya gayret ediyoruz” dedi.

“Hasta Refakatçi Evi’nin temelini attık””

Vatandaşların her birini dikkatle dinleyen Başkan Demirtaş,istek ve talepleri not aldı.Akabinde belediye çalışmaları ve vizyon projeler hakkında bilgiler aktaran Demirtaş,” İlk olarak Canik Şehir Hastanesi ve ilçe sınırları içerisinde bulunan hastaneler bölgesine de hitap edecek orta noktadaki belediye ye ait yerimizde "Hasta Refakatçi Evi” projemizin temelini attık.Buradaki muradımız başka illerden ilçemize gelen vatandaşlarımızı barındıracak 100 kişilik kapasitesi olan bir ortam hazırlamak istiyoruz” dedi.

“Ata Ocağı 2023 yılında hizmette”

Derebahçe Mahallesi’nde yapımının yüzde 90’nı tamamlanan Türkiye de bir ilk olacak olan ”Ata Ocağı (Büyükler Kreşi) projemizle eli öpülesi yaşlılarımızın ömürlerinin ikinci baharında nezih bir mekânda geçirmesini sağlayacağız.2023 yılı itibariyle hizmete girecek olan merkezde sabahları evlerinde alınacak yaşlı büyüklerimiz bu mekanda hem sohbet edebilecek hem de çeşitli aktivitelerle hoşça vakit geçirecekler. Zaman zamanda şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini sağlık çalışanlarımızın gözetiminde gezdirilerek akşam ise tek tek evlerine ulaştıracağız” diye konuştu.

“Şefkat Evi projemizin temellerini atıyoruz”

Kimsesizlerin kimsesi olunacak “Şefkat Evi”(Kimsesizler Evi) projesinden de bahseden Başkan Demirtaş,”Bu ay içinde Ataköy Mahallemizde temelini atacağımız projemizde  mahalle muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan ve kimsesizlerden gelen başvuruları değerlendiren ekiplerimiz, özel araçlarla sokakta yaşayan vatandaşlarımızı bulundukları yerden alarak Şefkat Evi’mizde konuk edeceğiz. Sosyal donatısı olan tesisimize gelen kayıt işlemi yapılan kimsesizlerin, banyo, berber, yeni kıyafet ve 24 saat sıcak su gibi temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek vereceğimiz alanda 2 ile 4 yataklı odalarda sıcak bir yuva oluşturacağız" dedi.

“Getir atığını al harçlığını projesini anlattı”

Atıkların insana ve doğaya vereceği zararlarının yanı sıra geri dönüşümü olan materyallerin evsel atık çöple birlikte heba olmasını engellemek adına hayata geçirdiğimiz “ATOM” (Atık Toplama Merkezi) otobüsü ile bilgilerde aktaran Başkan Demirtaş,” Vatandaşlarımızı başlatmış olduğumuz “Getir Atığını Al Harçlığını” projemizle bilinçlendirip sıfır atığa teşvik ederek,biriktirdikleri kağıt,plastik,karton gibi ürünleri semt pazarlarında konumlandırdığımız ”Atık Toplama Merkezi’mize getirerek nakite çevirip Pazar alışverişlerine katkı sağlamak istedik.

"Hedefimiz çöpleri ayrıştırılarak ekonomiye kazandırmak"

Toplumumuzun bu konuya olan dikkatini artırmak adına Milli Piyango ile görüşme yaptık. Atığını getiren vatandaşlara bilet vereceğiz. Daha sonra biletini alan vatandaşlar Milli Piyango üzerinden çekilişe tabi olacaklar. Yıl sonunda yapılacak çekilişte atığını getiren vatandaşlar otomobil, buzdolabı ve televizyon gibi birçok hediyeyi kazanma fırsatı bulacaklar” dedi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN