Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-12-2022 17:22   Güncelleme : 06-12-2022 17:22

İlyas Topsakal MHP Samsun Milletvekili Adayı Mı Oluyor!

Milliyetçi Hareket Partisi, Samsun’da ünlü bir ismi milletvekili aday listesinin ilk sırasına koyacağı iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

İlyas Topsakal MHP Samsun Milletvekili Adayı Mı Oluyor!

Ekranlarda çok sık rastladığı Prof. Dr. İlyas Topsakal Samsun’da listenin ilk sırasında yer alacakken, MKYK Üyesi ve 25. Dönem Samsun Milletvekili Hüseyin Edis'in 2. Sıradan milletvekili adayı olacağı da gelen bilgiler arasında.

Diğer yandan istifa ettiği haberlerini yalanlayarak, “daha vakti var” diyen MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ile işadamı Yücel Şahin'in de MHP Samsun Milletvekili olabilmek için liste savaşlarına gireceği konuşuluyor.

İLYAS TOPSAKAL BİRİNCİ SIRA MI OLACAK

Ladik doğumlu olan Prof. Dr. İlyas Topsakal'ın Samsun'dan birinci sıra adayı gösterileceğine dair iddialar Samsun MHP’yi hareketlendirmiş durumda.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaklaşan genel seçimlerde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Topsakal'a Samsun'da 1. sıra milletvekilliği teklif ettiği ve Topsakal'ın seçimlerden önce kendisiyle Samsun'da uyumlu çalışabileceği isimleri il ve ilçe teşkilatlarına getirmek için çalışma yürütmeye başladığı iddia ediliyor.

PROF. DR. İLYAS TOPSAKAL KİMDİR?

İlyas Topsakal, 1970 yılında Samsun Ladik’te doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Samsun İmam Hatip Lisesinde tamamladıktan sonra, 1989 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. Fakülteden 1994 yılında mezun oldu. Aynı yıl Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı. 1995 yılında Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi oldu. 1997-2000 yılları arasında Yüksek Lisans tezi ile ilgili bilgi ve becerisini arttırmak ve Türk lehçeleri ile Rus Dilini öğrenmek amacıyla Rusya ve Kazakistan'da Türk Dünyası Araştırmaları burslusu olarak bulundu.

Yayınlanmış 4 kitabın yanında, farklı dillerde editörlükleri vardır. Ayrıca onlarca makalesi çeşitli dergilerde yayımlanmıştır. Rus Tarihi ve Sibirya Tarihi üzerine yaptığı çalışmalar Türkiye üniversitelerinde temel kaynak olarak okutulmaktadır. Akademisyenliği yanında yurt dışında yapılan eğitimin kalitesi ve sürdürülebilirliği üzerinde yılların birikimine sahiptir. Rus Çarlığı ve Türkler eseri özellikle Rusya merkezli eğitimin tarihini içermekte, Müslümanların bu eğitime verdiği tepkiyi ortaya koymaktadır. Yine Sibirya Tarihi ve Türkistan geçmiş eğitim modelleriyle çalışma konusudur. Evli ve İdil ile İlim adında iki kızı vardır.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN