Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-09-2021 09:47   Güncelleme : 22-09-2021 09:47

Iraklı yatırımcıları Iraklı çetelerden kurtarın!

Samsun’da yaşayan Iraklı yatırımcı Omar Al Obaidi sosyal medya üzerinden çok tuhaf bir paylaşım yaparak, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet yetkililerine, “Bizi Iraklı çetelerden kurtarın” diye seslendi.

Iraklı yatırımcıları Iraklı çetelerden kurtarın!

Samsun’da yaşayan Iraklı yatırımcı Omar Al Obaidi’nin sosyal medya paylaşımı şöyle devam ediyor;

“Türkiye topraklarında yaşayan ve adli sicilleri bozuk olan, suçlu Iraklılardan bizi kurtarın. Biz Irak’tan bunların yüzünden kaçtık. Bunların yüzünden ailelerimizle mallarımızla sizin devletinize sığındık. Siz bizim gibi İslam beldesi olmanız sebebi ile emniyet ve huzur içerisinde yaşayacağım bu güzel ülkeye taşındık.

Ben 2015 yılından beri Türkiye Samsun ilinde yaşayan Iraklı bir yatırımcıyım. Benim adım (OMAR AL OBAİDİ)

HAVA YOLU ŞİRKETİM VAR

Dört adet ticari şirketim var, resmi çalışma iznim var, adıma kayıtlı mülküm var, Irak havayolları ile çalıştığım havacılık şirketim var. Bağdat ile Samsun arasında haftada dört direkt uçuş gerçekleştiriyorum. Havayolu uçak biletlerini ucuza ve sıfıra yakın karla sattığım için Samsun'da turizm, medikal ve emlak işleri canlanmasına büyük bir katkı sağladı

Bir de Irak-Türkiye arası para transferi gerçekleştirildiğimiz Western Union para transfer şirketim var. Türk bankaları aracılığıyla resmi olarak yüz milyonlarca dolarlık para transferi gerçekleştirdik ve başka başarılı olduğum işlerim de var çok şükür.

IRAKLI ÇETELER BENİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR

Burada başarı elde etmeye başlayınca sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Türkiye topraklarında yaşayan ve adli sicilleri bozuk olan suçlu Iraklıların kıskançlıkları ve hasetleri nedeniyle, Samsun’da bana sorun çıkarmaya başladılar. namusuma küfretmenin yanı sıra beni öldürmekle mafyaları ile tehdit ettiler. Bana karşı yalan haber ve isnatsız iddialarda bulunmaya başladılar. Bunlardan biriside bir kişiyi öldürmesini istediğimden bahsettikleri, uydurma Watsap mesajlarını atma noktasına getirdiler. Bütün bunlarla birlikte beni polise şikayet edip sosyal medyada yayınladılar. Beni karalayıp, itibarımı zedeleyip ve her gün benimle yeni bir sorun yaratıyorlar. Bunların tek amacı bana şantaj yapmak ve onlara para ödemesi yapmadığım içindir. Türkiye'den beni çıkartmak için bunu yapıyorlar. Bu sadece benim başıma gelmiyor, ticaretinde başarılı olan veya maddi durumu iyi olan her Iraklı ‘ya bunu yapıyorlar. Yatırımcılardan bu kötü davranma sebebiyle Türkiye'yi terk eden birçok tanıdığım var.

DEHŞET_BURADA

Mafya olarak iş yapan (Omar Qayser KHALAF)

Diğer suçlu (Wisam Saad HAMMOOD)

Ve onlardan korktuğum için, dava açacağımı söyledim!!!

İçlerinden biri bana kahkaha ile gülerek, Türk hukuku ve polisle alay ederek cevap verdi ve bana “Seni karakola götürmemi ister misin?” dedi. Yıllardır benim Irak'a sınır dışı edilme kararım var, sekiz yıllık cezam da var diyerek Türk mahkemesine yalan diyorlar.

Hakime yalan söyledim Irakta idam cezamın olduğunu söyledim hayatımın tehlikede olduğunu söyledim, Hakim bana inandı ve yurt dışına gönderilmememi kararlaştırdı diyerek

Bu kişi hakkında verilen kararla övünmekte Türk adaletinin kendisini koruduğunu çünkü en iyi avukatlara sahip olduğunu söylemektedir.

Ama söylediklerine inanamadım ve karakola gittim ve Türkiye'de ilk defa karakola girdim.

Ona karşı şikayette bulunmak için avukatım ve yeminli tercüman ile birlikte polis merkezine gittim. Karakoldakilerin bu suçluyu tanıdıklarına şaşırdım ve adalet sistemini açtıklarında daha önce aleyhinde (25) dava buldular.

Bir çok suçtan cezası olan bu şahıs sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldı ve ayrıca bir Iraklıdan para alarak onu dolandırdı ve şimdi hapis cezasını cezaevinde değil Samsun şehrinde dolaşarak mı çekiyor!

Onları polis karakoluna ifadelerini almak için çağırdılar. Karakoldan çıkmadan beni tehdit ettiler. Aslında onların beni tehdit ettiği ile ilgili belgeleri topladım. Yine beni orada tehdit ederek çıkıp gitti.

Biz şunu istiyoruz:

#Türkiye_Hükümetinden

# İslam_Milletinin_Lideri

#Tayyib_Erdoğandan

Adaletsizlikten ve kanunsuzluktan kaçarak Allah'ın size bahşettiği adalet ve güvenliğe sığınmak için Türkiye'ye gelen yatırımcıları ve milleti koruyarak, sizin akıllı liderliğiniz altında huzur bulmaları.

Suç işleyen ve önceden bir çok suç dosyası olanları Türk adaleti ile ya hapse atmalarını yada sınır dışı etmelerini.

Çünkü biz Irak'tan malımızı ve çocuklarımızı suçlular ve kanunsuzluk yüzünden korumak için kaçtık.

Bunlar Türkiye'deki Iraklıların ve yabancıların itibarını zedeleyen kötü örnek oluşturmaktadır.

Türk halkı, suçlu olan yabancıları ve yaptıklarını gördüklerinde, kafaları karışır hepsi hakkında olumsuz düşünürler. tüm yabancıların suçlu olduğunu düşünürler ve iyi olan yabancıyı kötü olandan ayırt edemezler.

Huzur dolu bir ülkede yaşamak herkesin hakkı bu ortamın bozulmamasını istemek te elbette ki Türk milletinin hakkıdır. Hakkında 25 dava olan birisinin hala suç işlemeye devam etmesi ve elini kolunu sallayarak mafya vari işler yapmasını kabul edemiyoruz. Bu sebeple bir çok yatırımcı bu ülkeyi terk etti.

Ben sizin büyük Türkiye Cumhuriyetinizde yaşayan bir yatırımcıyım. Devletinizden beni ve ailemi bu mafyadan, bu suç örgütünden korumasını istiyorum.büyük Türkiye adaletine sığınıyorum.

Söylediklerimle ilgili bütün deliller ve şahitler mevcuttur.

Yazdıklarımın aksi ispat edildiği takdirde tüm hukuki sorumluluğu üstleniyorum.

Recep YAZGANRecep YAZGAN