Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-10-2020 07:34   Güncelleme : 05-10-2020 07:36

İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım!

İran Üzerinden Ermenistan’a Yardım!

28 yıldır Dağlık Karabağ’daki Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın tehditleri, zaman zaman saldırıları ve sorunları çözümden uzaklaşan davranışları olağan hale gelmişti. Temmuz başında Dağlık Karabağ’dan çok uzakta, Gürcistan sınırında, petrol boru hatları ve demiryolunun geçtiği stratejik konumdaki Tovuz’a Ermeni ordusunun saldırısı bölgede daha farklı bir şeyler olduğunun veya olacağının işaretlerini vermekteydi.

 

Zira bu dönemde Ege ve Doğu Akdeniz’de Yunanistan, Fransa, Rusya, Amerika, İsrail, AB ve bazı Arap ülkelerinin aktif olarak katıldıkları, neredeyse Türkiye’yi kendi sınırlarına hapsetmeye yönelik girişimlerine karşı mücadeleler olanca hızı ile devam etmekteydi. Balkanlardan Ortadoğu’ya kadar olan yelpazede cereyan eden bu mücadeleler silsilesi içinde, Tovuz saldırısı dikkate alınmayacak bir gelişme olmamasına rağmen, Azerbaycan yine de sükûnetini muhafaza ederek olayı büyütmemeyi yeğlemiş fakat dikkatli olmaya başlamıştı.

 

İşte bu sıralarda, sekiz gün önce sabah saatlerinde Ermenistan ordusu Azerbaycan sınır boylarını ateş altına alarak tekrar harekete geçti ve yatakta uyuyan sivilleri katlederek bu günkü durumun oluşmasını sağladı. Yani Ermenistan yine saldıran taraf oldu.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN