Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-11-2020 05:15   Güncelleme : 08-11-2020 05:15

İşkur ile OMÜ İş Kulübü Protokolü İmzalandı!

Samsun Valiliği Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında etkin şekilde işleyen bir iş birliği tesis ederek üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik etkili danışmanlık ve yönlendirme hizmeti sunulması amacıyla Samsun Valiliği Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü arasında öğrencileri iş hayatına hazırlayacak iş birliği protokolü imzalandı.

İşkur ile OMÜ İş Kulübü Protokolü İmzalandı!

Bu protokol çerçevesinde,  üniversite öğrencilerine ve mezunlara gruplar halinde özgeçmiş  hazırlama, yüz yüze ve çevrimiçi mülakat teknikleri, beden dilini  doğru kullanma, hitabet, işgücü piyasasının beklentileri gibi iş arama sürecini kolaylaştıracak  eğitim ve seminerler düzenlenerek, yoğun danışmanlık hizmetlerinin sunulması, işverenlerin  stajyer ihtiyaçlarının karşılanması ve mezuniyet sonrası öğrencilerin İşbaşı Eğitimi Programları kapsamında firmalara yönlendirilmesi hedeflenmektedir.

Yapılacak çalışmalar ile öğrenci ve mezunların istihdam edilmelerinin ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temin edilmesinin sağlanması maksadıyla üniversite bünyesinde OMÜ Yaşam Merkezinde İş Kulübü açılacaktır.

İş kulübü faaliyetleri hakkında açıklama yapan Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı, “İmzalanan bu protokol ile yoğun danışmanlık ihtiyacı bulunan, özel politika gerektiren dezavantajlı gruplar başta olmak üzere iş arayanlara iş arama motivasyonu ve yöntem desteği sağlanarak kişilerin en kısa zamanda en uygun işe yönelmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Recep YAZGANRecep YAZGAN