Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2015 15:00   Güncelleme : 09-09-2015 15:00

İŞKUR'un "Toplum Yararına Programı" faaliyetleri

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İŞKUR'un "Toplum Yararına Programı" faaliyetleri kapsamında Çorum'daki kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere bin 500 kişilik ilave istihdam sağlanacağını bildirdi

İŞKUR'un

ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, İŞKUR'un "Toplum Yararına Programı" faaliyetleri kapsamında Çorum'daki kamu kurumlarında çalıştırılmak üzere bin 500 kişilik ilave istihdam sağlanacağını bildirdi.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı içerisinde Toplum Yararına Program faaliyetleri kapsamında il genelindeki kamu kurumları için yaklaşık 2 bin kişilik istihdam sağladıklarını, söz konusu program kapsamında 2010 yılından itibaren Çorum'a 60 milyon liralık kaynak aktarıldığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimlerle Çorum'daki kamu kurumlarında istihdamı sağlanan 2 bin kişiye ilave olarak bin 500 kişilik istihdam daha sağlandığını anlatan Uslu, "Toplum Yarına Program kapsamında ilave bin 500 kişilik istihdam ile bu yıl yaklaşık 3 bin 500 hemşehrimize çalışma imkanı sağlamış olacağız. Böylece hem işsizlik oranımız daha da düşecek hem de kent ekonomisi ve kamu hizmetlerindeki işleyiş canlanacak" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde İŞKUR Çorum İl Müdürlüğünce bildirilecek takvim çerçevesinde müracaatların alınacağını bildiren Uslu, 9 ay boyunca istihdamı sağlanacak bin 500 kişinin Kurban Bayramı sonrası çalışmaya başlayacağını kaydetti.

adminadmin