Türkiye
Giriş Tarihi : 16-06-2021 12:38   Güncelleme : 16-06-2021 12:38

İslam’a Düşmanlık Eden Partilerle İttifak Yapmayız!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İslam’a ve Müslümanlara açıkça düşmanlık eden partilerle ittifak etmeyiz. Kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman olmamış partilerle ittifak etmeyiz." dedi.

İslam’a Düşmanlık Eden Partilerle İttifak Yapmayız!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ON4 TV'de Rıza Yaşar'ın sunduğu Medya Yorumu programına çevrimiçi bağlantıyla katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

"Kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman olmamış partilerle ittifak etmeyiz"

 

HÜDA PAR'ın, seçim ittifakı yapıp yapmayacağına yönelik soruya Yapıcıoğlu, "İslam’a ve Müslümanlara açıkça düşmanlık eden partilerle ittifak etmeyiz. Bize düşmanlık yapmış, kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman olmamış partilerle ittifak etmeyiz. Diğer partilerle ittifaklar olabilir." dedi.

Sunucunun, "HDP'yle bir ittifak yapar mısınız?" sorusuna Yapıcıoğlu, "HDP bugünkü çizgisinde olduğu müddetçe onlarla bir ittifak yapmamız söz konusu değildir." yanıtını verdi.

Yapıcıoğlu, sunucunun "Sol bir partiyle ittifak yapar mısınız?" sorusuna ise "İttifakları; seçim ittifakı ve siyasi ittifaklar olarak ikiye ayırıyoruz. Sadece seçim döneminde birlikte ittifak yapıp seçim sonrasında herkesin kendi yoluna gidebileceği türden ittifaklara biz seçim ittifakı diyoruz. Siyasi ittifak ise belki seçimden sonra da ortak bir amaç doğrultusunda birlikte yürüyüşün devam edeceği ittifak olarak tarif edebilirim. Seçim ittifakı, farklı siyasi görüşlerdeki partiler arasında olabilir ama dediğim gibi İslam'a ve Müslümanlara açıktan düşmanlık yapan birisiyle biz seçim ittifakı da yapmaya yanaşmayız." karşılığını verdi.

Kaynak: İLKHA

Recep YAZGANRecep YAZGAN