Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-06-2020 15:23   Güncelleme : 05-06-2020 15:23

İşten Çıkarma Yasağı 3 Ay Uzatılacak!

Salgın sonrasında hayata dair normalleşme adımları atılırken, işte çıkarma yasağı, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin desteğinin uzatılması ya da alternatif destekler getirilmesi gündeme geldi.

İşten Çıkarma Yasağı 3 Ay Uzatılacak!

Koronavirüs salgını sonrasında normalleşme için ilk adımlar atılmaya başlandı.

Bu süreç içerisinde çalışmalara hız verildiği öğrenildi. Salgın döneminde çalışanların hakkını korumak, ekonomik daralmanın önüne geçmek için işten çıkarma yasağı hayata geçirilmişti. Bunun ardından ücretsiz izin desteği ödemeleri ve kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli ödemeler üzerinde de çalışmalar yapılmıştı.

Normalleşme ile birlikte pek çok çalışan işine döndü. Ancak sektörlerde daralmanın yaşandığı da biliniyor. Sokağa çıkma yasağının bu süreç içerisinde 17 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Ancak bu tarih vatandaşlar için sıkıntılı bir süreç olarak ifade edildi. Pek çok çalışan salgın döneminde daralma yaşayan işyerlerinden yasak biter bitmez çıkarılacakları konusunda endişe yaşamaya başladılar. Bunun ardından istihdam paketinin detaylarını merak etmeye başladılar.

Şimdilerde hükümet cephesinde istihdam paketi içerisinde işten çıkarma kısıtlamasının 3 ay daha uzatılması gündemde. Desteklerin Uzatılması Gündemde Ücretsiz izin desteği olan bin 170 liralık desteğin de bu süreçte ay sonunda tamamlanması bekleniyor. Bununla birlikte yapılan görüşmelerde aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un da desteklerin uzatılması konusunda nabız yokladığı ve çalışmaları bu noktada ilerleteceği belirtildi. Kısa çalışma ödeneği de konuşulan konular arasında yer alıyor. Bu durumu da Cumhurbaşkanının uzatma yetkisi bulunuyor. Bu süreç içerisinde işletmeler yeniden faaliyete geçmeye başlamışken normalleşme sürecine uygun olarak farklı bir desteğin gündeme gelebileceği  ya da çalışmanın devam ettirilebileceği ifade edildi.

emlak365.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN