Türkiye
Giriş Tarihi : 20-11-2014 15:00   Güncelleme : 20-11-2014 15:00

İTALYA’NIN LUCCA ŞEHRİNDEN TRABZON’A İŞBİRLİĞİ GEZİSİ

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehir Eşleştirmeleri Programı kapsamında Trabzon ile İtalya’nın Lucca şehirleri arasında kurumsal işbirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Lucca Belediye Başkan Yardımcısı Francesco Raspini, Capannori Belediye Başkan Yardımcısı Serena Frediani ve beraberindekiler Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti

İTALYA’NIN LUCCA ŞEHRİNDEN TRABZON’A İŞBİRLİĞİ GEZİSİ
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehir Eşleştirmeleri Programı kapsamında Trabzon ile İtalya’nın Lucca şehirleri arasında kurumsal işbirliğini sağlamaya yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla Lucca Belediye Başkan Yardımcısı Francesco Raspini, Capannori Belediye Başkan Yardımcısı Serena Frediani ve beraberindekiler Trabzon Valiliği’ni ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Trabzon İle İtalya’nın Lucca şehir eşleştirme programı ile yeni proje ve işbirliklerinin yolunun açılacağını belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz “Avrupa Birliği ile kapasite geliştirme projesi kapsamında sehir eşleştirme programıyla İtalya Lucca şehri ile Trabzon arasında işbirliğinde belli mesafeler alındı. Bu kapsamda ziyaretin Trabzon ve Türkiye ayağı gerçekleştiriliyor. Çalışma ziyaretleri ve ortak programlar önümüzdeki süreçte yeni projelerin ve yeni işbirliklerinin yolunu açacaktır. Özellikle İtalya’nın Avrupa Birliği sürecinde yaşadığı tecrübeler ve farklı bölgelerin farklı potansiyeli dolayısıyla, kuzeyde sanayi, orta bölgede tarım turizm, güneyde lojistik ve benzeri alanlardaki potansiyeli Türkiye’deki farklı illerin bu anlamdaki işbirliklerinde önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Bu eşleştirmede Trabzon ile Lucca şehrinin seçilmesi burada turizm ,marka şehir oluşturma beklentisi, ekoturizm potansiyeli ve tabii kültür varlıklarının korunması ve geliştirilmesi alanlarında orada var olan potansiyeli Trabzon ile paylaşma ve proje kültürü oluşturma bakımından önemli bir tercih olduğunu düşünüyorum. Bu yönüyle Lucca Belediye Başkanına ve yardımcısına diğer yöneticilerine bu işbirliğine katıldıkları ve arkadaşlarımızın oradaki çalışmalarına üst düzeyde ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Bu projenin güzel çalışmalara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Görüşmenin ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İtalyan heyete gümüş telkariden yapılmış kahve fincanı takımı hediye etti.
adminadmin