Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-09-2019 10:09   Güncelleme : 25-09-2019 10:09

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Gariban mültecilere kafayı taktı!

Daha önce Samsun’da yaşayan mültecilerin işyeri açmalarını eleştiren İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, şimdi de mültecilerin dükkânlarındaki tabelalara kafayı taktı.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Gariban mültecilere kafayı taktı!

“Samsun İlimizde dahil olmak üzere pek çok ilimizde bu tabelaların sayısı, Suriyeli sığınmacıların son yıllarda açmış oldukları iş yeri ve ticari kuruluş sayısı ile birlikte iyice artmıştır” diyerek yabancı dilden muradının Arapça ve Osmanlıca olduğunu İngilizce tabelalarla bir derdinin olmadığını ayan eden Bedri Yaşar, hızını alamayarak,

“Her türlü kurum ve yönetmeliği hiçe sayan Suriyeli sığınmacılar, Türkçe kelimelere hiç yer yermedikleri iş yeri ve ticari kuruluş tabelalarda tamamen Arapça kelimeler kullanmaya başlamıştır. Bu durum, vatandaşlar tarafından büyük bir şikayet konusu haline dönüşmüştür” diye belirtti.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanlığı’nın işyeri ve ticari kuruluş tabelalarında Türkçe kelime kullanımının esas alınması gerektiğine yönelik yönetmeliğini söz konusu Kur’an dili Arapça olunca hatırlayabilen bedri yaşar bu gidişle en insanlık düşmanı ve en faşist milletvekili ödülüne hak kazanacak gibi görünüyor.

adminadmin