Güncel
Giriş Tarihi : 23-09-2022 17:09   Güncelleme : 23-09-2022 17:09

İyi Partinin Kuruluş Finansmanında Ünsal Ban Sezgin Baran Korkmaz İzleri

Airporthaber İnternet Haber Sitesi yazarı Sefa İnan İYİ Parti’nin İYİ Parti’nin kuruluş finansmanının THK ile Borajet soygunuyla gerçekleştiğini ima etti.

İyi Partinin Kuruluş Finansmanında Ünsal Ban Sezgin Baran Korkmaz İzleri

Sefa İnan, “Siyaset Bahane Para şahane” isimli yazısında, “Hangi parti isterse oraya girecek yapıdadır. Ali Kıdık için, siyaset bahane, para şahanedir…” diyerek yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Ali Kıdık denilen şahısın, bir şekilde partiye maddi desteği olmuş olmalı ki, onu kadroya almışlar diye düşünüyorum.

Ali Kıdık’ın Gazeteciliği ise, Çapa hastane muhabirliğinden öte gitmez. Havacılıkla uzaktan yakından ilgi ve bilgisi yoktur.

Bu nedenle, Mine Kırıkkanat hanımefendinin yazdıkları ne yazık ki, yüzde 100 doğru. Eksiği var fazlası yok.

Yine medyamıza düşmüş bir yolsuzluğu var ki inanılmaz boyutta.

Bu yolsuzluk, THY’nin eski yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçunun, THY Yönetim kurulu başkanlığı yaptığı bir dönemde yaşandıydı, THY’de başka adam yokmuş gibi Bay Ali Kıdık’ı THY’nin pilot adaylarının Florida’da eğitim görmesi için Amerika Florida’ya giderken ekip başı yapmışlardı. Lisanı olmayan(CHP listesinden İyi Parti adına girdiği Küçükçekmece Belediyesi sitesindeki özgeçmişinde İngilizce bildiğini yazdırmış), havacılıkla alakası bulunmayan ve daha da önemlisi şirket çalışanı olmadığı halde ekip başı yapılmasına kargalar bile gülmüştür.

Ahmet Hakan Bey bu kişiliği çok iyi tanır. Bu nedenle Ahmet beye bir telefon etmeniz yeterli… Kısaca, gazeteciliği hastane muhabirliğinden öteye gitmemiş birini koskoca THY ekip başı yapmıştı. İşte Bay Hamdi’nin cahilliği…

THY, THK (Türk Hava Kurumu) ile anlaşma yapmış ve pilot adaylarını THK/Ankara da eğitmek istemişti.

 

Pilot adaylarından anlaşma dışında paralar alınmış olmalı ki, öğrenciler sasırmış ve itiraz etmişlerdi. Bu

suiistimalin üç bacağı var. Birisi o tarihte THK Üniversitesinin rektörü olan Ünsal Ban, ikincisi Bay Hamdi Topçu ve sizlerin yakından tanıdığı, havacılığımızın olmazsa olmazı (!)

Bay Ali Kıdık… Ekibe bakın tam evlere şenlik… Al birini vur diğerlerine…

Sanırım yine aynı kişiler (Bay Hamdi-Bay Ünsal Ban ve aracı olarak Bay Ali Kıdık yine devreye girip avantalar belirlenmiş olmalı. (Bay Ali’nin sadece bir tek seferde kazandığı haksız kazancın 340.071 TL’nin belgesi ve banka alındısı bende mevcut) arzu eden yazının sonundaki dekontu inceleyebilir.

Para bugün size küçük görünebilir. Ancak dekontun üzerindeki 14 Kasım 2013 tarihindeki dolar kuru (1 USD= 2.04 TL) üzerinden hesapladığınızda tam 166.666 dolara denk geliyor. Yani bugünkü kurlarla 3 milyon TL’yi geçiyor. Gerçekten iyi para :))

Bay Ali, Bu parayı almadım diyorsa, isteyene bende gönül rahatlığı ile anlaşmayı ve alınan ücretlerin banka çıktısını yollarım. Aslına bakacak olursak sadece bu komisyon rakamı bile Ali Kıdık’ın sponsoru Bay Hamdi Topçu, Ünsal Ban, ve de komisyoncu Ali Kıdık’ı da mahkûm ettirebilirdi.

Bu arada yeri gelmişken tekrar sorayım: Bu parayı aldığın yıl kaç para vergi ödedin? Bugüne kadar ödediğin vergileri ve senin ve birinci derece akrabalarının mal varlığını açıklayacak mısın? Sana birhavayolu patronunun hediye ettiği iddia edilen KİA marka aracın parasını sen ödediysen banka dekontlarını gösterebilir misin? Atlas Global’den senelerce reklam aldın. Sadece bir tanesine bile fatura kestiysen görmek isterim. 

 

Tabii ki ben bildiklerimin sadece rahatlıkla ispatlayabileceklerimi yazıyorum. THY bana FITA faturasını yollarsa (ki o çok büyük rakamlar içerecektir) anında yayınlayarak THY’nin içindeki pisliği ortaya dökeceğim.

İYİ PARTİ’YE TAVSİYEM

Bay Alinin sponsoru tarafından maddi yardım yapıldıysa, ödeyin o parayı o

sponsora ve bu adamdan kurtulun… Yoksa İyi Partinin başına çok dert acar bilesiniz. AKP’nin ve MHP’nin almadığı, suiistimalleri ile ünlenmiş bu kişiyi siz nasıl kadronuza alırsınız? İnanın ki TBMM adeta Tiyatroya döner…Gelen vurur giden vurur…

Hatırlarsanız;

Bay Ali henüz iyi partide çömez iken, Merter’de metro istasyonunun altına bir gece yarısı kaçak bir

büfe kondurmuş, Büyükşehir zabıtalarını da nöbetçi olarak dikmişti. Bunu duyan İlçe belediyesi

aynı gün büfeyi oradan kaldırmışlardı. Belediyenin toplantılarında sille tokat a varan kavgalar çıkmıştı.

TV’LERDEN BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜLERİ SEYRETMİŞTİM.

Bir zamanlar, Airport TV diye bir TV kanalı açmıştık. Yönetim kurulu başkanı bendim. Benim Avşa

adasında olduğum bir sırada, Bay Kıdık TV’de ne kadar sabit ve seyyar kamera varsa ben ve yönetim

kurulunun bilgisi olmadan çalarak evine götürmüştü. Airport TV ye geldiğimde TV binasını bomboş

buldum. Tabii ki çalışanların hiç biri aylık ücretlerini alamadan TV kanalını kapatmak zorunda kaldık. (Bu sadece bir örnek)

 THK yolsuzluğu ile ilgili belgeler ve kimin hesabına paralar yatırıldığının belgesi hala bende bulunuyor. Hırsızlığın veya suiistimal de bulunmanın biri de aynı bini de… Bugün ufak bile olsa suiistimaller cezalandırılmıyorsa, yarınlarda büyük boyutta suiistimallere kapı açılır bilesiniz.

MHP’nin ve AK partinin yüz vermediği bu zavallı kişiye İyi Parti nasıl kucak acar? Sizler partinize alınacak kişilerin geçmişini incelemez misiniz? Yol gecen hanımı orası? İnanın ki TBMM tiyatroya döner…

Sevgili Okurlarım; Kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. Benim ilgilendiğim ilgili kişinin, Ülkeye mi yoksa cebine mi çalışacağı… TV’yi yetkisi olmadığı halde habersiz olarak boşaltan biri, İyi Parti’nin de içini boşaltmasın da…

AMAN DİKKAT!

Ali Kıdık’ın Amerika’da Osman Kıdık isimli bir ağabeyi olduğu doğru. Benim bildiğim üzere Osman bey, Çırağan sarayında çalışıyordu.. Çalıştığı mağazada kendisini görmüştüm sonra Amerika’ya gitti.

Geniş boyutta yaptığım araştırmalarda Osman Kıdık’ın her hangi bir kazaya uğramadığı şeklinde…

Bay Ali, her sıkıştığı zaman yaptığı ajitasyonlar dan birini daha uygulayarak, her zaman yaptığı duygu sömürüsünü yapmaya çalışmasının yanı sıra aşağıda görüldüğü gibi İYİ Partinin, Ekrem İmamoğlu ve Buğra Kavuncu beyleri de bu işe alet ettiyse pes yani… Osman bey, gerçekten Amerika’ya gitmiş ve kaza yaşamışsa mutlaka bir kaza tutanağı vardır. Şahsen ben o kaza belgesini görmeden ne söylerse söylesin bu adama inanmam.

Kaynak: Sefa İnan - airlinehaber.com

Recep YAZGANRecep YAZGAN