Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 02-01-2021 05:55   Güncelleme : 02-01-2021 05:55

Kafkaslarda İslamiyet Yeniden Güçlenmeye Başlıyor

Ayasofya’nın ibadete açılması sanki üzerimizdeki manevi zincirleri kırdı. İslam devletleri ve ordularımız bir çok yerde zafer üstüne zafer kazanmaya başladı. Bunlardan sadece bir tanesi Azerbaycan’ın Karabağ’daki zaferidir.

Kafkaslarda İslamiyet Yeniden Güçlenmeye Başlıyor

Bunun arkasından nice zafer İslam’ın parıldadığı güzel hikayeleri okuyacağız. Zira Rus ve Komünist baskısı sona ermiş özellikle İslam’ın Kafkasya toprakları üzerindeki karabulutlar dağılmaya başlamıştır. Allah’ın izni ile İslam’ın bahadır oğlu olan Türkler ve Kafkas halkları Avrupa ve Asya’ya yeniden hâkim olacaktır.

Bu müjdeli olayı sadece kılıç zoru ile elde etmedik. Silahlarımızın özellikle de Silahlı İnsansız Hava Araçlarının (SİHA) teknik alandaki üstünlükleri bütün dünyaya İslam’ın yeniden hakim olacağı müjdesini vermiştir.

İnşallah, Ermeniler ateşkes anlaşmasında verdikleri sözlere sadık kalarak yeni bir çatışma peşine düşmezler. Zira bundan en büyük zararı kendileri göreceklerdir. Eğer barışı kabul ederler ise hem Rus ve Batı boyunduruğundan kurtulacak hem de ekonomik olarak rahata kavuşacaklardır.

Çünkü yapılan ateşkes; bir “kazan-kazan” anlaşmasıdır. Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çekilmek sureti ile sınırların açılması için öncelikli olan ilk adımı atmış oldu. Şu anda Karabağ’a ulaşım için açılan koridoru aynı şekilde Nahçıvan ile Azerbaycan arasında açmak zorundadır. Eğer anlaşmaya sadık kalarak bunu yapar ise Türkiye ile Ermenistan arasındaki buzlar eriyecek sınırlar açılacaktır. Hatta Karabağ’daki Ermeni asıllı insanlar, Azerbaycan vatandaşı olduğu için vizesiz olarak Türkiye’ye girip çıkabileceklerdir.

İşte Rusya’nın öncülüğünde imzalanan Ateşkes anlaşmasını bir de bu açıdan bakmak ve olayları bu şekilde okumak gereklidir. Bu sayede Sovyetler Birliği zamanından kalma komünist zorbalık ve İslam düşmanlığı da tarihe karışacaktır.

Komünistler sadece Kafkasya’da değil Avrupa, Asya ve özellikle de Türk coğrafyasında İslam’ın ortadan kaldırılması için çok çaba sarf etmişlerdir. Öyle ki bugün Müslüman toplulukların davranış kalıpları değişmiş alkollü içki içmek sıradan bir hale gelmiştir. Türkiye’nin öncülüğünde yapılacak güzel girişimler, Rusya ve Asya Müslümanlarının gelişip güçlenmesine sebep olacaktır.

Bu vesile ile Rusya ile ilgili birkaç hatıramı ve bazı gelişmeleri yazmak istiyorum: 

Gemilerde çalışırken Rusya’da yaşamış Kafkas asıllı bir Çarkçıbaşımız vardı. Birkaç defa aynı soruyu sormuştu: “Bismillah ne demektir?”

Çünkü şunu görmüştü; Dini inançları ne kadar zayıf olsa bile bütün Türk denizcileri daima “Bismillah” diyerek demir atıp demir alıyordu. Bu durum; anneciğinin ona Sovyetlerin Rus mekteplerine gönderirken kulağına küpe olsun diye söylediği bir sözünü hatırlatıyordu. Annesi demişti ki: “Yatmadan önce muhakkak üç defa bismillah de…”

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN