Güncel
Giriş Tarihi : 21-09-2021 13:55   Güncelleme : 21-09-2021 13:55

Kamu Sağlığı Kısır Çekişmelere Mahkum Edilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı ve beraberindeki heyet Samsun’da ki kamu hastanelerini ziyaret etti.

Kamu Sağlığı Kısır Çekişmelere Mahkum Edilmemeli

 

MHP Samsun İl Başkanı İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve beraberindeki heyet Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni atanan hastane başhekim ve yöneticilerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesi, Op. Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesini ziyaret etti.

TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Karapıçak, ziyaretlerinde insanlığın; Küresel çaptaki salgın sürecinde toplum sağlığı ve buna bağlı olarak sağlık çalışanları ile hastanelerin önemini bir kez daha anladığını belirterek Samsun’un bu sınavı olabildiğince başarılı bir şekilde verdiğini ve vermekte olduğunu söyledi. Karapıçak “KOVİD-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, bölgemizde ve Samsun’da gerek bireylerin sağlığını ve buna bağlı oluşan toplum sağlığı sorunları sağlık çalışanlarımızın değerli emekleri, devletimizin sağlık sektörüne yapmış olduğu yatırımlar sayesinde olabildiğince hafif atlatılmıştır. Bu vesile ile doktorunda hemşiresine, ambulans şoföründen ATT çalışanına, filyasyon ekiplerinden aile hekimlerine, hasta bakıcısından tüm idari kadrosuna kadar şahsım, yönetim kurulu üyelerim ve temsil ettiğim siyasi partim adına yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

KAMU SAĞLIĞI ve KAMU’DA SAĞLIK, SENDİKAL FAALİYETLERİN KISIR ÇEKİŞMELERİNE MAHKUM EDİLEMEYECEK KADAR HASSAS BİR KONUDUR.

Sağlık sektöründe çalışan tüm uzman ve idari personelin liyakat esaslı olarak görev yapması gerektiğini de dile getiren Karapıçak “Sağlık, telafisi olmayan yapılan işte liyakat esaslı olarak uzmanlık, bilgi ve deneyim gerektiren bir sektördür. Kamu yani millet adına yürütülen sağlık hizmetinde ‘adama göre iş değil işe göre adam’ söyleminin vücut bulması gerekmektedir. Bu bağlamda işinin ehli kim ise önceliği birey ve toplum sağlığı olan kamuya bağlı sağlık hizmetlerinde o görevlendirilmeli, iş Allah (c.c.)’ın bizlere buyurduğu gibi ehline verilmeli ve işe hükmedenler, işi verenler, dağıtanlar adaletli davranmalıdır. Bu Kuran’ı Kerim’in Nisa Suresi’nin 58’inci ayetinde açıkça belirtilmiştir. Yaradan’ın işin ehline verilmesi emrine uyulmadığında ne olacağı ise Peygamber Efendimizin ‘İş ehli olmayana verildiği zaman, kıyameti bekle’ sözünde bizlere aktarılmaktadır. Bu bağlamda insanlığın başına gelen ve insanlığın sağlık ve salgın sorunları ile uğraştığı bu süreçte sağlık gibi bir alanda hele ki kamu sağlığını ilgilendiren sağlıktaki kamu kurumlarında akıl karıştırıcı görevlendirmeler yapmak, hak etmeyene görev vermek, kuru kuruya sendikacılık yapmak, adam kayırmak Allah’ın ve resulü Peygamber Efendimizin emir ve nasihatlarına uymamak olur. Kaldı ki ‘devletin dini adalettir’ sözünden yola çıkarak hareket etmemiz gereken böylesi bir süreçte yönetimsel manada adaletsiz davranmak kesinlikle takip edeceğimiz konuların başındadır. Sağlık, sendikal faaliyetlerin kısır çekişmelerine mahkum edilemeyecek kadar hassas bir konudur. Böylesi durumlarda taraf olduğumuzu herkes bilmelidir ve yöneticilerimiz bu doğrultuda kamudan aldıkları güçle görevlerini ifa etmelidir.” dedi.

 

SAMSUN SAĞLIKTA 14. SIRADA.

 

Samsun’da gerek kamu gerek ise özel sektördeki sağlık gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Karapıçak; “Samsun’da sağlık verilerini düzenli olarak takip ediyoruz. Türkiye’de 81 il arasında hekim sayısında 11., sağlık memuru sayısında 10., hemşire sayısında 11. sıradayız. Hastane yatağı sayısında 11. sırada olmamıza rağmen yüz bin kişiye düşen hastane yatağı sayısında ise 14. sıradayız. Son yapılan Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi -SEGE verilerine göre ise Samsun sağlık sektöründe 14. sırada. Bu rakamlar gerek kamu gerek ise özel sağlık sektörüne yapılacak yatırımlar ile daha da yukarılara çıkacaktır. Samsun'da 900 yataklı şehir hastanesinin önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlanması sonrasında ise inanıyoruz ki ‘Sağlık kenti Samsun’ sloganına uygun bir vizyon oluşacaktır. Samsun’da sağlık sektörüne yapılan yatırımlar da değerlidir. Bölgenin sağlık merkezi olma misyonunu üslenen Samsun, sağlık turizmi ile de inanıyoruz ki çok daha iyi yerlere gelecektir. Sağlık turizmi Samsun’daki tüm kamu kurumları ve odaların sahiplenmesi gereken bir sektördür. Sağlıkta alt bileşenler ile özel sağlık sektörü Samsun için sağlık hizmetlerinin gelişiminde lokomotif görevi görmektedir. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak altı doldurulmuş, bir plan dahilinde yapılacak, kamu menfaati olan her proje için tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte nefer olmaya, çalışmaya hazırız.” dedi.

 

Medikal kümelenme ve buna bağlı medikal sektörü için imalat yapan sektör temsilcileri ile yakından görüştüklerini belirten Karapıçak “İnanıyoruz ki Bafra’daki Medikal İhtisas OSB ve uzun yıllardır emek verilen Medikal Kümelenme çok iyi sonuçlar verecektir.” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN