Samsun Haber
Giriş Tarihi : 04-04-2017 14:17   Güncelleme : 04-04-2017 14:17

Karaaslan : Hedef Güçlü Türkiye

Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) tarafından düzenlenen "Büyük Samsun Buluşması"na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Anayasa değişikliğiyle hedeflenen güçlü, kalkınmış ve 2023, 2053 ve 2071'e çok daha emin adımlarla ilerlenen bir Türkiye" dedi.

Karaaslan : Hedef Güçlü Türkiye

Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) tarafından Hilton Garden Inn'de düzenlenen "Büyük Samsun Buluşması" düzenlendi. Çok sayıda siyasi, bürokrat ve STK temsilcisinin katıldığı gecede konuşan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Anayasa değişikliğiyle hedeflenen güçlü, kalkınmış ve 2023, 2053 ve 2071'e çok daha emin adımlarla ilerlenen bir Türkiye" dedi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan ASİYAD Başkanı Osman Yılmaz, geceye katılan tüm konularına kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsunlu hemşehrileriyle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, ''Samsun hepimizin en kıymetlisi. Samsun'unumuzda güzel gelişmeler  oluyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın katıldığı açılış töreni ile 2.5 milyar değerinde 199 tesis hizmete girdi. Samsun milli mücadelenin başladığı şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk'üm ilkadımı attığı şehirdir. Samsun bir meşale şehirdir. Onun ortaya çıkardığı aydınlık dönem dönem Türkiye’ye yön vermiştir'' dedi.

''TBMM duvarında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazısı var'' diyen Karaaslan, ''Bu cumhuriyetin en temel ilkelerinden biridir. Biz cumhuriyetin 100. yılında bir hayal kurduk ve bu hayali hedefe, yol haritasına dönüştürdük. Bizler o hedefe çok emin adımlarla ilerlerken, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu, milletin merkezde olduğu ve yasama, yürütme, yargı erklerin her birinin kendi içinde güçlenerek ayrıştığı ama aynı zamanda birbirine zorunlu olduğu yeni bir hükümet modeli öneriyoruz'' dedi.

"Anayasa değişikliğiyle hedeflenen güçlü, kalkınmış ve 2023, 2053 ve 2071'e çok daha emin adımlarla ilerlenen bir Türkiye. " diyen Karaaslan, ''Milletimiz meselenin memleket olduğunu çoktan anladı. AK Parti ile MHP referandum konusunda ortak tavır ortaya koydu. Bir sel afeti yaşanır da sular çekildikçe vermiş olduğu tahribatı anlarsınız ya... Aslında sular çekildikçe ve tahribat ortaya çıktıkça Sayın Devlet Bahçeli milli bir duruş sergiledi ve uzlaşmaya zemin hazırladı. Dolayısıyla birlikte yola çıktık. Geldiğimiz noktada çok emin adımlarla ilerliyoruz. Kampanyamızın altına imzamızı atıyoruz. Ama maalesef imza atılmayan, partisinin adının yer almadığı bir karşı kampanyayla karşı karşıyayız. Orada tek adamdan bahsediliyor. Tek adam, diktatör tankın arkasına saklanana, o tankları halkın üzerine sürene denir. O tankların önünde durana ancak lider denir. Bizim çok güçlü bir liderimiz var'' dedi.

Gecede ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu da birer konuşma yaptı.

Geceye eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Erkurt Tutu, Ankara'da ve Samsun'da görev yapan Samsunlu bürokratlar, işadamları ve STK temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte ayrıca programın sunuculuğunu yapan TRT spikeri Tijen Karaş, 15 Temmuz darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

adminadmin