Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-01-2023 14:27   Güncelleme : 10-01-2023 14:27

Karadeniz yurdunun yemeklerini yine aynı firma yapıyor!

Samsun'da KYK Karadeniz Öğrenci Yurdunda yedikleri yemekten zehirlenmelerine sebep olan yemek şirketinin sözleşmesi feshedildi bilgisine rağmen Fahrettin Canikli’nin paravan olarak kullandığı şirketin hala görevi başında olduğu ve yemekleri aynı ekibin yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Karadeniz yurdunun yemeklerini yine aynı firma yapıyor!

Samsun KYK Karadeniz Yurduna Yemek veren Firmanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin kardeşi Fahrettin Canikli’ye ait olduğu iddia edilirken Fahrettin Canikli yaptığımız telefon görüşmesinde şirketiyle hiçbir ilgisinin olmadığını kendisinin sadece inşaat işleri yaptığını söylemişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir genel müdür ile iki daire başkanı, Samsun’da KYK Karadeniz Öğrenci Yurdu’nda yaşanılan yemekten zehirlenme olayını araştırmak ve soruşturmak üzere Samsun’a gelmişti.

Bakanlık yetkilileri, olayda bir kasıt olup olmadığını, öğrencilerin hak ettikleri yemeklere ulaşıp ulaşamadıklarını, yemeklerin kalitesini, gramajlarını ve yaşanan olayda ihmal olup olmadığını araştırarak söz konusu yemek şirketinin sözleşmesinin feshedildiği açıklanmıştı.

Buna rağmen Fahrettin Canikli her gün KYK Karadeniz Öğrenci Yurduna geldiği hatta haber yayına hazırlanırken dahi yurttaki makamında olduğu, sonu 28 ile biten plakalı aracının yurdun otoparkında olduğu bilgine ulaştık.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN