Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-09-2020 11:12   Güncelleme : 29-09-2020 11:12

Kavak’ta ‘Kale Tepesi’ Olarak Bilinen Bölgede Arkeolojik İnceleme Yapılacak!

Tarihi kalıntılar bulduklarını iddia eden köylülerin çağrısına devlet sessiz kalmadı. Kavak’a bağlı köylerinde yıkık bir kale olduğunu savunan yöre halkının talepleri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca alanda inceleme başlatılacak.

Kavak’ta ‘Kale Tepesi’ Olarak Bilinen Bölgede Arkeolojik İnceleme Yapılacak!

İlçenin Asarcık sınırına yakın bir bölgede yer alan Bekdemir Köyü’ne bağlı  Dağardı Mahallesi’nde, ormanlık alanda karşılaşılan metrelerce uzanan örme taş duvar, mağara ve üzerinde oyma desenlerin yer aldığı taşların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne  (CİMER) ihbar edilmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı konuya el attı.

Bakanlıkça, Müze Müdürlüğü ve Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne bağlı uzmanlardan oluşturulan bir heyet yarın (01.10.2020) alandaki ilk incelemelerini gerçekleştirecek.

 

ÖNCE TARİH

Arkeolojik inceleme yapılacak bölgeden bir taş ocağının çimento ve kum-çakıl üretimi için taş kıracağını belirten yöre halkı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın alandaki çalışmasının sonuçlanmadan taş ocağının faaliyete geçmemesi gerektiğini savundu. Arkeolojik inceleme bitmeden taş ocağının faaliyete girmesinin bir tarih katliamına yol açabileceğini kaydeden yöre sakinleri yetkililerden destek istedi.

Haber: Yusuf LAFCI

Recep YAZGANRecep YAZGAN