Güncel
Giriş Tarihi : 26-07-2022 18:10   Güncelleme : 26-07-2022 19:15

Kimyon

Kimyon

Kimyon çiçekli bir bitkidir ve Fabaceae ailesinin bir parçasıdır. Dünyanın her yerindeki kuru iklimlerde yetişir ve binlerce yıldır yetiştirilmektedir. Kurutulmuş tohum çekirdekleri baharat, aroma maddesi, koruyucu ve renklendirici olarak kullanılır. Kimyon (Zamia kimyonu), Zamia cinsi bitkilerin tohumlarından elde edilen bir baharattır. Tohumlar öğütülür ve bütün olarak kullanılır veya dünyanın birçok mutfağında bulunan çeşitli baharatlara işlenir. Kimyon en çok Hint mutfağında kullanılır, ancak diğer birçok mutfakta da bulunabilir.

Kimyon Ne İşe Yarar?

Kimyon en çok Hint mutfağında birincil baharat olarak kullanılır. Ayrıc birçok yemek için bir güçlendirici olarak ve çeşitli ürünlerin veya baharat karışımlarının bir bileşeni olarak kullanılır. Genel olarak kimyon, en çok dudak dolgunlaştırıcı ve aroması yoğun olan yemeklerde kullanılır. Genellikle kimyon içeren yemeklerin örnekleri arasında biryani, tandır tavuğu ve köri bulunur.

Baharat olarak birincil kullanımının yanı sıra, kimyonun bir takım sağlık yararları olduğu da bilinmektedir. Spesifik olarak kimyonun anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir ve ayrıca antioksidan özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Bu faydalar, kimyonu gastrit, artrit ve kronik ağrı gibi bir dizi farklı rahatsızlık için etkili bir çare haline getirebilir. https://www.arifoglu.com/kimyon sitesinden ürünleri alabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN