Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2022 13:42   Güncelleme : 18-05-2022 13:42

Konut zammını kim yapıyor Emlakçılar mı müteahhitler mi!

Samsun’da kurulan Samsun İnşaat Müteahhitleri Derneği SİMDER’in “fiyatları emlakçılar yükseltiyor” şeklindeki açıklamasına emlakçılar tepki gösterdi.

Konut zammını kim yapıyor Emlakçılar mı müteahhitler mi!

 

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada SİMDER ve Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Güney eleştirilerek, “Müteahhitler, gayrı menkul sahipleri ile ortaklaşa alınan kararlar ile gayrimenkul fiyatları belirlenir. Hiçbir emlakçı gayrimenkul sahibinin bilgisi olmadan kendi iradesiyle fiyatlara zam yapmaz” denildi.

FIRSATÇILIK TAMAMEN AHLAKSIZLIKTIR’

SİMDER Başkanı Yunus Güney, “Stokçuluk ve fırsatçılık olayı, tamamen ahlaksızlıktır. Şu anda fiyatları yukarı çeken kesinlikle ve kesinlikle müteahhitler değillerdir. Stokçuluk yapanların büyük çoğunluğu aracılar ve komisyonculardır. Kesinlikle fırsatçılığa karşıyız.” Demişti.

Paylaşımın hatalı olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini SİMDER yönetimine ilettiklerini ancak şimdiye kadar herhangi bir cevap alamadıklarını dile getiren SATEM’in açıklaması,  “SİMDER Başkanı Sayın Yunus Güney’in yaptığı bu paylaşımdan dolayı kınıyor, üyelerimiz ve sektör adına özür taleplerimizi iletiyoruz” şeklinde sona erdi.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN