Genel
Giriş Tarihi : 13-08-2023 12:46   Güncelleme : 13-08-2023 12:56

Kübra Güran Yiğitbaşı’nın “İlham Veren Başarı Öyküleriyle Kadınlar Anlatıyor” Projesi

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın bir diğer önemli girişimi, "İlham Veren Başarı Öyküleriyle Kadınlar Anlatıyor" Projesi olarak biliniyor.

Kübra Güran Yiğitbaşı’nın “İlham Veren Başarı Öyküleriyle Kadınlar Anlatıyor” Projesi

Bu proje, kırsal, bölgesel ve ulusal kalkınma planları doğrultusunda, yerel ve ulusal düzeyde tüm vatandaşlara sunulan geniş kapsamlı devlet destekleri sayesinde iş kurarak, üretim yaparak ve istihdam oluşturarak başarı elde eden kadınları öne çıkarıyor. TKDK, KOSGEB, ORKÖY gibi çeşitli kurumların destek programlarından faydalanan kadınlar, deneyimledikleri süreçleri aktararak diğer kadınlar için ilham kaynağı oluyorlar. Şu ana dek Emirdağ, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerinde gerçekleştirilen programların, gelecek aylarda diğer ilçelerde de düzenlenmesi planlanıyor.

Afyonkarahisar Depremzedelere Kucak Açtı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrasında, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın direktifleriyle anında harekete geçildi. AFAD tarafından oluşturulan Kriz Masası içerisinde, Vali Yiğitbaşı öncülüğünde yoğun bir çalışma başlatıldı. Bu süreçte, yaraların en hızlı şekilde sarılması ve acil ihtiyaçların gecikmeksizin karşılanması amacıyla büyük bir çaba sarf edildi. Depremin ilk gününden itibaren Vali Yiğitbaşı'nın yönlendirmesiyle, 3 bin 221 kamu personeli dahil olmak üzere toplam 4 bin 582 personel, deprem bölgesine gönderilerek görevlendirildi. Felaketin hemen ardından, 887 araçlık gıda, giysi ve yaşam malzemesi yardımı yapıldı. Ayrıca, 1.225 araç, 506 konteyner ve 5.802 çadır gibi yardım malzemeleri de afet bölgesine sevk edildi. Depremin etkilediği Afyonkarahisar ilinde, başlangıçtan itibaren 16 bin 816 afetzedeye ev sahipliği yapılırken, şu an itibarıyla 8 bin 375 afetzedeye barınma imkanı sağlanmaktadır.

Vali Yiğitbaşı Deprem Bölgesinde Görevlendirildi

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, depremin etkilerini hafifletmek amacıyla Hatay'ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık bir ay süresince görev üstlendi. Bu dönem boyunca, acil ihtiyaçların hızla karşılanması, yaraların süratle sarılması ve özellikle kadın ve çocukların gereksinimlerinin karşılanması, sosyal ve psikolojik destek sağlanması için önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Vali Yiğitbaşı'nın liderliğinde, deprem bölgesinde ekimi azalmış olan ayçiçeği ve nohut üretiminin Afyonkarahisar ilinde gerçekleştirilmesi amacıyla çiftçilere ücretsiz tohum desteği sağlandı. Aynı şekilde, Vali Yiğitbaşı'nın direktifiyle Hatay Kırıkhan'da, 10 konteyner dükkândan oluşan Kadınana Çarşısı tamamlanarak faaliyete geçirildi ve anahtarları teslim edildi. İskenderun ilçesinde ise Kadınana Çeşmesi hizmete açılarak, bölge halkının kullanımına sunuldu.

Deprem Bölgesinde İhtiyaçlar Giderildi

Depremin etkilerini hafifletme amacıyla Vali Kübra Yiğitbaşı, Hatay'ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde yaklaşık bir ay süresince aktif görev üstlendi. Bu dönem boyunca, acil ihtiyaçların hızla karşılanması, yaraların hızlıca iyileştirilmesi ve özellikle kadın ve çocukların gereksinimlerinin karşılanması, sosyal ve psikolojik destek sağlanması için büyük çaba harcandı. Vali Yiğitbaşı'nın liderliğinde, deprem bölgesinde azalmış olan ayçiçeği ve nohut üretimi, Afyonkarahisar ilinde gerçekleştirilmek üzere çiftçilere ücretsiz tohum desteği sağlanarak teşvik edildi. Aynı şekilde, Vali Yiğitbaşı'nın direktifleri doğrultusunda Hatay Kırıkhan ilçesinde 10 konteyner dükkandan oluşan Kadınana Çarşısı tamamlanarak faaliyete geçirildi ve anahtarları sahiplerine teslim edildi. İskenderun ilçesinde de Kadınana Çeşmesi hizmete alınarak, bölge halkının kullanımına sunuldu.

Ayrıca. “Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor” Projesi kapsamında fidanlar çınarlarımızı huzurevlerinde ziyaret ederek, büyüklerimizle bir araya geliyor. Bu etkinlik sayesinde, Afyonkarahisar Spor Lisesi, Fen Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrencilerimiz huzurevlerinde kalan yaşlılarımız için müzik ve spor dallarında çeşitli gösteri ve oyunlar düzenliyor. Şu ana kadar Emirdağ, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerimizde gerçekleştirilen bu buluşma, önümüzdeki aylarda diğer ilçelerimizle devam edecek.

Recep YAZGANRecep YAZGAN